Ruim 1 miljard euro Europees geld voor innovatieve mkb'ers

  • Innovatie & MVO
  • Bron: FME-CWM

Werkt u aan de ontwikkeling van nieuwe producten of processen en wilt u samenwerken met Europese partners? Denk dan eens aan deelname aan het Europese Kaderprogramma KP7.

Ruim 1 miljard euro Europees geld voor innovatieve mkb'ers

In juli wordt voor een kleine 10 miljard euro aan oproepen voor internationale onderzoeksprojecten opengesteld. Daarvan zal rond 1 miljard euro naar mkb's gaan. In vele oproepen wordt deelname van mkb's vereist om te zorgen dat de researchresultaten ook naar de markt worden gebracht.

Deelname is niet eenvoudig en de concurrentie is groot, maar het is zeker de moeite waard om de mogelijkheden te bekijken. Niet alleen voor het geld, maar vooral voor nieuwe kennis, netwerken en markten. Belangrijke voorwaarden voor succes zijn: echte vernieuwingsideeën, een duidelijke internationaal gerichte strategie, goede contacten met buitenlandse partijen en goede relaties met universiteiten/kennisinstellingen.

Wanneer uw bedrijf zelf onderzoek verricht kunt u kijken of uw plannen aansluiten bij de onderwerpen die de Commissie vraagt in de Cooperation thema’s zoals Health, Agro/Food, ICT, Environment en NMP (Nanotechnologie, Materialen en Productieprocessen). Check of uw onderwerp op de agenda staat. Er moeten minimaal drie partijen uit verschillende landen meedoen en de EU-bijdrage bedraagt ca 75% van de kosten.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om Marie Curie beurzen te krijgen voor buitenlandse onderzoekers of voor uitwisseling met een universiteit of kennisinstelling.

Besteedt uw mkb-bedrijf minstens 10% van de omzet of FTE's aan toegepast onderzoek en ontwikkeling en wilt u samenwerken met een buitenlandse partner dan biedt Eurostars wellicht een goede kans.

Tot slot is er ook een generiek programma voor mkb's die samen met minimaal twee buitenlandse mkb-partners onderzoek willen uitbesteden. Het uitbestede onderzoek wordt vergoed en de deelnemende MKBs worden eigenaar van de resultaten. Ook een branchebrede aanpak is mogelijk.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!