Ruim 33 miljoen extra subsidie voor energie-innovatie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vandaag werd bekend dat er 33 miljoen extra subsidie beschikbaar komt voor energie-innovatie. Dit extra bedrag komt voort uit de Klimaatenvelop.

 Ruim 33 miljoen extra subsidie voor energie-innovatie

De Klimaatenvelop gaat over een reeks extra maatregelen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Aardgasloos

Van het extra budget uit de Klimaatenvelop gaat € 12,8 miljoen naar ontwikkeling van aardgasloze wijken, woningen en gebouwen. De programmalijn Aardgasloze wijken maakt deel uit van de tender TSE/Urban Energy.

De innovaties moeten bijdragen aan een forse kostenverlaging voor CO2 reductie. 30% lager dan de huidige aardgasvrije oplossingen. Ook verbeteren ze de kwaliteit van de woning, het gebouw of de wijk.

Daarnaast gaat een deel van het extra budget naar:

  • Topsector Energie studies, inclusief CCUS-studies.
  • CCUS pilots en Waterstof pilots.

Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

Op 3 april openen de regelingen Demonstratie Energie Innovatie (DEI), Hernieuwbare Energie, BBEG Innovatie, Urban Energy (inclusief Aardgasloze wijken, woningen en gebouwen, Energie en Industrie: Joint Industry Project (JIP), Wind op Zee R&D, pilots Waterstof en CCUS, Topsector Energie Studies.

Begin mei volgen naar verwachting de openstellingen voor MVI Energie, Geo-energie, Systeemintegratie op de Noordzee en pilots Waterstof en CCUS (tweede openstelling). In de tweede helft van 2018 gaan er meer regelingen open.

Wilt u meer achtergrondinformatie over de innovatiesubsidie voor aardgasvrije wijken, lees dan het artikel Innovatiesubsidie voor aardgasvrije gebouwde omgeving 12,8 miljoen.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!