Ruim €5 miljoen voor stationsomgeving Wijchen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen

De gemeente Wijchen ontvangt € 5,18 miljoen subsidie voor de (her)inrichting van de stationsomgeving. De bijdrage komt van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het College van Bestuur van de stadsregio heeft hiertoe op 11 december besloten.

Ruim €5 miljoen voor stationsomgeving Wijchen

De subsidie is bestemd voor de realisatie van een parkeerkelder voor 220 auto’s. Bovenop de kelder komt een overkapt fietsdek met 1.000 fietsklemmen.  

Het P+R terrein aan de noordzijde van het station, aan de Meerkoetstraat, wordt opnieuw ingericht. Hiermee komen er meer parkeerplaatsen beschikbaar voor treinreizigers.

De huidige fietsenstalling aan de zuidzijde maakt plek voor een Kiss + Ride. De fietskluizen komen tegen het perron aan te staan.  

Actieprogramma Groei op het Spoor

Onderdeel van de beschikking is een bijdrage van € 1,5 miljoen uit het Actieprogramma Groei op het Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Dit succesvolle landelijke programma heeft als doel het aantal P+R-plekken uit te breiden. De gemeente Wijchen en de stadsregio hebben daarvoor eerder in nauwe samenwerking met succes een aanvraag ingediend.

Uniek is dat de nieuwe parkeerkelder straks gratis gebruikt kan worden.

Stadsregiorail

De stadsregio financiert ook het nieuwe keerspoor in Wijchen. Dat is inmiddels gereed en eerder dan gepland in gebruik genomen door NS. Met ingang van de nieuwe dienstregeling rijden er in de brede spitsen vier treinen per uur tussen Wijchen en Nijmegen.

Het keerspoor wordt op 15 december officieel geopend. Het keerspoor in Wijchen maakt deel uit van het Stadsregiorail, het programma voor meer stoptreinen op bestaand spoor, nieuwe stations en betere aansluitingen van bus en trein.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!