Ruim miljoen euro voor Eindhovens chemie-onderzoek

  • Farma & Zorg
  • Bron: TU Eindhoven

De TU/e ontvangt ruim één miljoen euro van NWO Chemische Wetenschappen, bedoeld voor excellente chemie-onderzoekers. Hans Kuipers en Niels Deen (Scheikundige Technologie) ontvangen een TOP-subsidie ter waarde van 780.000 euro.

Ruim miljoen euro voor Eindhovens chemie-onderzoek

Christian Ottmann (Biomedische Technologie) haalt een ECHO-STIP-subsidie binnen van 260.000 euro.

De zogeheten TOP-, ECHO- en ECHO-STIP-subsidies die NWO Chemische Wetenschappen jaarlijks uitreikt zijn bedoeld voor excellente onderzoekers in de chemie. Met de TOP-subsidies wordt bijgedragen aan uitdagend en innovatief onderzoek, de ECHO-subsidies ondersteunen nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek uit creatieve en risicovolle ideeën en ECHO-STIP-subsidies stimuleren nieuw benoemde onderzoekers op door NWO vastgestelde ‘chemische zwaartepunten’.

Driefasenstroming

Prof.dr.ir. Hans Kuipers en dr.ir. Niels Deen van de faculteit Scheikundige Technologie ontvangen een TOP-subsidie van 780.000 euro voor hun onderzoek naar het simuleren van stromingen waarin drie fasen voorkomen: gas, vloeistof en vast. Ze breken daarbij met conventionele methodes door het probleem op multischaalniveau aan te pakken. Ze controleren hun metingen aan de hand van hogesnelheidscamera’s en geavanceerde lasertechnieken.

Nieuwe medicijnen

Dr.ir. Christian Ottmann, werkzaam in de vakgroep Chemical Biology van prof.dr.ir. Luc Brunsveld (Biomedische Technologie), ontvangt een ECHO-STIP-subsidie van 260.000 euro. De jonge, talentvolle onderzoeker, die in 2013 de Young Chemical Biologist Award kreeg van de internationale vereniging voor chemisch biologen, richt zich op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van ziektes als diabetes en obesitas.

In totaal ontving NWO-CW 31 aanvragen voor TOP (5 toekenningen), 129 voor ECHO (19 toekenningen) en 21 voor ECHO-STIP (9 toekenningen).

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!