Ruit om Eindhoven cruciaal voor Zuidoost-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BZW

De aanleg van de Noordoostcorridor, ofwel de Ruit rond Eindhoven-Helmond, is ‘cruciaal’ voor de Zuidoost-Brabantse economie. Aldus de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW.

Ruit om Eindhoven cruciaal voor Zuidoost-Brabant

Zonder de Ruit trekken bedrijven weg en zal Brainport als topregio niet meer kunnen bestaan. Dit schrijft de BZW in het document ‘Vooruit met de #Ruit’, dat vandaag naar alle raadsleden van de betrokken Brabantse gemeenten is gestuurd.

De BZW gebruikt deze zware woorden niet voor niets, aldus voorzitter Peter Swinkels: “De bereikbaarheid van bedrijven en bedrijventerreinen in Zuidoost-Brabant is nu al slecht, vooral in het oostelijk deel van de regio. Een goede infrastructuur is een essentiële voorwaarde voor de economie. Als bedrijven niet het vooruitzicht hebben dat de bereikbaarheid verbetert, verhuizen zij op termijn naar een gebied waar dat wel goed geregeld is. Brainport heeft een geweldig potentieel aan bedrijvigheid en is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Maar de completering van de Ruit is een absolute voorwaarde om Zuidoost-Brabant aan de economische wereldtop te houden.”

Raadsleden

Het tijdstip waarop de BZW het bericht verstuurt is niet toevallig. Deze en de komende weken bepalen de gemeenten in de regio hun advies aan de provincie. In dat advies zullen veel gemeenten ook lokale belangen laten meewegen, verwacht Swinkels: “Wij vragen de raadsleden niet om individuele belangen van hun inwoners of het eigenbelang van de gemeente te vergeten. Maar wij vragen ze wel om het grote, gemeenschappelijke belang in het oog te houden.

De Noordoostcorridor is echt cruciaal voor de regionale economie. We wachten als werkgevers al 25 jaar op deze oplossing. Er is nu genoeg gepraat, alles staat klaar om de Ruit uit te voeren. Als het project om wat voor reden opnieuw wordt vertraagd, dan brengt dat grote schade toe. Dus vooruit met de Ruit”, aldus de werkgeversvoorzitter.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!