's-Hertogenbosch op zoek naar slimme ondernemers

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft een hoge ambitie: klimaatneutraal in 2050. Huiseigenaren kunnen in hun woning nog veel energie besparen, waardoor ze zuiniger, comfortabeler en toekomstbestendig worden.

's-Hertogenbosch op zoek naar slimme ondernemers

Om dit te stimuleren zijn gemeente ’s-Hertogenbosch en netbeheerder Enexis op zoek naar slimme ondernemers voor het opzetten van een Duurzame Renovatiewinkel.  Hiervoor is een bijdrage van € 75.000,- beschikbaar.

“De Duurzame Renovatiewinkel  wordt een plek waar bewoners informatie en advies krijgen over de verduurzaming van hun woning. Er worden ook maatregelen verkocht, variërend van zonnepanelen tot complete energieneutraal renovaties,” vertelt Pauline Slaa  van gemeente ’s-Hertogenbosch, “Het is een relatief nieuw concept, maar de potentiele markt is groot: in ’s-Hertogenbosch zijn maar liefst 30.000 huiseigenaren!”

75.000 euro financiering voor het beste plan

Roeland van der Hoeven, namens Enexis vertelt: “We zijn blij met ons nieuwe hoofdkantoor in het Paleiskwartier en willen graag iets terug doen voor ’s-Hertogenbosch. Energiebesparing is voor ons een belangrijk speerpunt, en van de Duurzame Renovatiewinkel profiteren alle inwoners van ’s-Hertogenbosch.“

Pop-up, rijdende winkel of voorbeeldwoning?

Voor ondernemers is veel ruimte voor eigen invulling van het concept ‘winkel’. Zo mag het gaan om een echte winkel, maar ook om een rijdend concept of een pop-up winkel, bijvoorbeeld in een gerenoveerde woning. Er is wel een aantal criteria waar het plan aan moet voldoen, zoals een marketingplan en een begroting. De winkel moet in ieder geval een range van producten en concepten aanbieden, waaronder een complete ‘nul-op-de-meter’ renovatie. Hierbij wordt de woning zodanig aangepakt, dat de energierekening aan het eind van het jaar op nul staat. Hierbij sluit de winkel aan bij de ambitie van de grote Brabantse gemeenten en Provincie Noord-Brabant om een grootschalige renovatie van woningen naar nul-op-de-meter op gang te brengen: Stroomversnelling Brabant.

Bekendmaking Winnaar tijdens aftrap Stroomversnelling Brabant

De winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit Christel Holweg van de Bijenkorf Den Bosch, Nelleke Nelis van de Adviescommissie (VAC punt)Wonen, Niels Götz van Marketingbureau 5Plus1, Roeland van der Hoeven, Enexis en Pauline Slaa, gemeente ’s-Hertogenbosch. Op 9 juli wordt de winnaar officieel bekendgemaakt tijdens de aftrap van de Stroomversnelling Brabant. De Duurzame Renovatiewinkel opent uiterlijk in december haar deuren.

Meer informatie

Op www.s-hertogenbosch.nl/renovatiewinkel  staan alle relevante documenten met betrekking tot de uitvraag. Deadline voor inzending is 10 juni om 12.00 uur.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!