Samenwerking CHE en Hoornbeeck College bekrachtigd met overeenkomst

  • Onderwijs & Training

In het voorjaar initieerden het Hoornbeeck College en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een samenwerking om de krachten te bundelen en studenten van het Hoornbeeck College te motiveren voor een vervolgopleiding op hbo-niveau. Op donderdag 4 juli werd dit bekrachtigd met een intentieverklaring.

Samenwerking CHE en Hoornbeeck College bekrachtigd met overeenkomst

Foto: Ondertekening intertentieverklaring door directeur van de CHE Harmen van Wijnen (l) en directeur van Hoornbeeck College Willem de Potter (r).

Doel is om vanaf september 2020 een eerste Associate degree speciaal voor oud-studenten van het Hoornbeeck College te bieden.

De opleiding die de onderwijsinstellingen willen bieden aan oud-studenten van het Hoornbeeck College is de Associate degree (ook Ad-opleiding of AD genoemd) Ondernemen. Een opleiding voor professionals die (starten met) ondernemen of willen doorgroeien naar bijvoorbeeld de functie van filiaalleider. Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5.

Start eerste klas

In aanloop naar september 2020 worden tijdens komend cursusjaar 2019-2020 al enkele docenten van het Hoornbeeck College betrokken bij het onderwijs van de AD Ondernemen in Ede. In september 2020 kan de eerste klas op het Hoornbeeck College in Gouda starten. Dit aanbod op de locatie in Gouda is vooralsnog uitsluitend bedacht voor oud-studenten van het Hoornbeeck. Zij volgen het eerste jaar van de opleiding voor een deel op de locatie van Hoornbeeck College in Gouda en krijgen les van Hoornbeeck-docenten, die extra geschoold zijn door de CHE. Het tweede jaar volgen zij colleges in Ede.

Meer informatie over Hoornbeeck College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!