Samenwerking helpt meer wajongers aan werk

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Midden Nederland

De Kamer van Koophandel Oost Nederland, MKB Nederland regio Midden en UWV WERKbedrijf district Overijssel/Gelderland Noord presentereerden maandag 21 juni hun plannen om samen meer werkgevers en Wajongeren aan elkaar te koppelen.

Samenwerking helpt meer wajongers aan werk

De startbijeenkomst voor werkgevers en intermediairs vond plaats bij Multicolor Nederland B.V. in Deventer.Ondanks de gevolgen van de economische recessie, blijft er vraag naar personeel. Naar verwachting trekt de arbeidsmarkt binnen niet al te lange tijd verder aan. Dat schept extra kansen voor werkzoekenden en dus ook voor Wajongeren. De samenwerkingspartners dragen er aan bij om meer werkgevers en Wajongeren bij elkaar te brengen. Naast de bestaande voorzieningen en subsidies ontwikkelden zij hiervoor speciale maatregelen.

Eventuele administratieve rompslomp en juridisch werkgeverschap kunnen uit handen worden genomen via een exclusieve samenwerking met P/flex, onderdeel van Randstad Nederland. Ook een proefplaatsing behoort tot de mogelijkheden. Ziet een werkgever momenteel nog geen mogelijkheden voor plaatsing, dan kan hij ook mentor worden. Hij coacht en begeleidt de kandidaat met tips en trucs en zet zijn netwerk in om de Wajonger bij collega’s te introduceren.

Directeur Medy van der Laan van de Kamer van Koophandel sprak haar tevredenheid uit, dat de overheid de vraag van de ondernemer hierbij centraal stelt. Regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland, regio Midden benadrukte dat het Midden en Kleinbedrijf ook eenvoudiger werk te bieden heeft. Manager Marcel Tijdhof van UWV WERKbedrijf district Overijssel/Gelderland Noord wil dit jaar 700 Wajongeren aan een werkplek helpen. Zijn organisatie geeft daarbij het goede voorbeeld door in iedere vestiging minimaal een Wajonger op te nemen.

Ook gastheer Hein Kemme, directeur van Multicolor Nederland B.V. is enthousiast. Zijn bedrijf produceert kleurenwaaiers en kleurenkaarten en verkoopt deze kwaliteitsproducten wereldwijd. Het Deventer bedrijf telt momenteel ca 90 medewerkers en groeit nog steeds.
De heer Kemme vertelde over zijn goede ervaringen met Wajongeren. Momenteel heeft zijn bedrijf er tot volle tevredenheid al een in dienst en de intentie is om meer met Wajongeren te gaan werken. Het bedrijf zet daarbij vooral in op de mogelijkheden van de kandidaten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!