Samenwerking helpt procestechnici aan baan

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Boekel

Het klinkt vanzelfsprekend: met een diploma Procestechniek niveau 1 heb je meer kans op een baan. Maar zo’n papiertje halen is voor de één gemakkelijker dan voor de ander.

Samenwerking helpt procestechnici aan baan

Het klinkt vanzelfsprekend: met een diploma Procestechniek niveau 1 heb je meer kans op een baan. Maar zo’n papiertje halen is voor de één gemakkelijker dan voor de ander. Op 7 juli ontvingen 14 zeer gelukkige deelnemers aan het project Procestechniek hun diploma, dankzij de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs.

Drie O’s

Het project Procestechniek is gestart in 2013, met een bijzondere samenwerking tussen de drie O’s;

Ondernemers in de procestechniek, de Overheid (gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert) en ROC de Leijgraaf namens het Onderwijs. Doelstelling van het project is om jongeren en volwassenen met een achterstand een steuntje in de rug te geven op de arbeidsmarkt. Sommige mensen hebben door wat voor reden dan ook weinig geluk gehad, zitten zonder werk en moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. De drie O’s werken samen om de omstandigheden van deze doelgroep te verbeteren.

Verloop van de opleiding

Eerste stap was een oriëntatiecursus basisvaardigheden bij het Loopbaancentrum van De Leijgraaf, waar de deelnemers zijn gescreend op niveau, hun vaardigheden en leervermogen. Na een assessment Techniek, begonnen 18 deelnemers met behoud van uitkering in februari aan de bol niveau 1-opleiding Procestechniek.

Het lesgeld, het boekengeld en de kosten van een extra docent Taal zijn betaald door de gemeenten.

Jobhunters van de drie gemeenten vonden stageplaatsen bij de verschillende bedrijven in het Land van Cuijk. Alle deelnemers hebben, naast de lessen op school, in ploegendienst stage gelopen.

Om dit allemaal goed te laten verlopen was er steeds een intensieve samenwerking tussen docenten en instructeurs van De Leijgraaf, de praktijkbegeleiders van de stagebedrijven en de jobhunters van de gemeenten.

Resultaat

Op 7 juli kregen 14 deelnemers aan het project hun diploma Procestechniek 1 op de locatie Cuijk van ROC de Leijgraaf. Inmiddels zijn 6 deelnemers ‘uit de uitkering’ door het verkrijgen van een mooie betaalde baan en zijn 4 deelnemers gemotiveerd bezig met sollicitaties voor werk. En 2 deelnemers hebben besloten door te gaan met een opleiding en vragen studiefinanciering aan. De intensieve samenwerking tussen de 3 O’s is geslaagd. De leerlingen staan niet meer aan de zijlijn van de arbeidsmarkt maar er middenin. Bedrijven hebben dankzij deze kweekvijver goed personeel aan kunnen nemen, gemeenten hebben minder uitkeringen uit te geven en ROC De Leijgraaf kan trots zijn op de onderwijsresultaten.

Stagebedrijven Logistiek gezocht

Binnenkort start een nieuw, vergelijkbaar traject in het werkveld logistiek. Wij geven werkzoekenden graag een kans in de logistiek, u ook? Heeft uw bedrijf een stageplek beschikbaar? Neem contact op met projectleider Ria Swinkels.

Meer informatie over ROC de Leijgraaf:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!