Samenwerking in de transportopleidingen

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Graafschap College

Projectbureau Opleiding & Advies, Achterkamp Bedrijfsopleidingen en roc Graafschap College zijn gestart met het samenwerkingsverband Graafschap Transportopleidingen.

Samenwerking in de transportopleidingen

Projectbureau Opleiding & Advies, Achterkamp Bedrijfsopleidingen en roc Graafschap College zijn gestart met het samenwerkingsverband Graafschap Transportopleidingen. Vrijdag 29 oktober werd door de partijen een intentieverklaring getekend op de hoofdvestiging van het Graafschap College in Doetinchem. De opleiders slaan de handen ineen om de klant een breed scala aan gecertificeerde theorie- en praktijkcursussen op het gebied van transport te bieden, in het kader van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid.

 

De intentieverklaring werd getekend door directeur Jan Schepers van Projectbureau Opleiding & Advies, technisch directeur Jan Achterkamp en algemeen directeur Theo Cuijpers van Achterkamp Bedrijfsopleidingen en sectordirecteur Jacqueline Huijsmans van het Graafschap College.

 

Richtlijn vakbekwaamheid

Om beroepschauffeur te blijven zijn beroepschauffeurs in het goederen- of personenvervoer verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Voldoet de chauffeur niet aan de nascholingsplicht, dan mag hij zijn vak niet meer uitoefenen. Deze Richtlijn vakbekwaamheid geldt voor alle beroepschauffeurs afkomstig uit of werkend binnen de Europese Unie.

 

Voorbeelden van cursussen die Graafschap Transportopleidingen in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid aanbiedt zijn schadepreventie, EHBO, veiligheidstrainingen, bedrijfshulpverlening, ADR, VCA, rijvaardigheid HNR, hef- en reachtruck, chauffeursdag, digitale tachograaf en techniek en diagnose stellen bij pech. Het cursusaanbod is zorgvuldig samengesteld op basis van de vraag vanuit de markt. De nascholingscursussen worden verzorgd op diverse locaties in de regio. Ook kunnen de cursussen in-company worden verzorgd. Alle docenten zijn volledig gecertificeerde en praktijkgerichte specialisten op hun vakgebied. Iedere partij werkt vanuit zijn eigen expertise, waardoor de kwaliteit en actualiteit optimaal zijn. Het voordeel van deze samenwerking voor de klant is dat er een ruim aanbod en één aanspreekpunt is.

 

Graafschap Transportopleidingen

Meer informatie over de nascholing voor beroepschauffeurs en het cursusaanbod van Graafschap Transportopleidingen is te vinden op de website www.graafschaptransportopleidingen.nl. Het is mogelijk om u direct aan te melden voor een praktijk- en/of theoriecursus. Indien u een CCV-gecertificeerde cursus wilt volgen die niet in het overzicht op de website staat, dan kunt u contact opnemen met Graafschap Transportopleidingen, Els Otemann, via telefoonnummer 06-2273 3930 of e-mailadres info@graafschaptransportopleidingen.nl.  

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!