Samenwerking in FoodValley groeit

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Regio FoodValley

Ruim tweehonderd ondernemers en vertegenwoordigers van overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen waren 16 oktober aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst FoodValley Inspiratie.

Samenwerking in FoodValley groeit

Een bijzondere bijeenkomst, omdat deze georganiseerd is door de Triple Helix: overheid, ondernemers en onderzoek- en onderwijsinstellingen. De middag stond in het teken van samenwerken en vond plaats bij Wageningen UR. Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR: “Er zijn kansrijke samenwerkingsmogelijkheden tussen onderzoekers van onze universiteit, de overheid en ondernemers uit de regio. Door deze kansen optimaal te benutten, maken we samenwerken in de FoodValley regio meer concreet.”

De bijeenkomst gaf aanwezigen inzicht in de kansrijke omgeving van de FoodValley door rondleidingen langs o.a. RIKILT, de kassen, het FORUM gebouw en Restaurant van de Toekomst. Martine Schuijer, regiomanager van VNO-NCW: “Door zo’n kijkje in de keuken verlagen we de drempel voor ondernemers naar onderzoekers en de universiteit. Dit geeft niet alleen inzicht in de mogelijkheden, maar maakt ook duidelijk waar je moet zijn voor bepaalde vraagstukken.” In groepen verkenden de ruim tweehonderd deelnemers diverse projecten op het campusterrein.

Inspirerende regio

Het hoofdprogramma werd geopend met presentaties van diverse projecten uit de FoodValley middels een reis door de regio. Deze pitches werden verzorgd door bedrijven en onderwijsinstellingen. ROCA12 en het bedrijf More for You vertelden over ICT-processen in de bouw. De Christelijke Hogeschool Ede en zorginstelling Opella vertelden over hun samenwerking in kennisuitwisseling. Het Rijn IJssel is een samenwerking aangegaan rondom het FoodValley koekje. Stuk voor stuk samenwerkingen die laten zien dat FoodValley gaat om het maken van waardevolle verbindingen. Louise O. Fresco is vanaf dit jaar de nieuwe bestuursvoorzitter van Wageningen UR. Zij gaf een inspirerende speech over samenwerken: “FoodValley heeft in het buitenland al een hoge wauw-factor. Maar de roots liggen in deze regio. Wageningen UR wil ramen en deuren wijd open zetten voor nauwere regionale samenwerking.”

Van netwerken tot samenwerken

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. De ideale mogelijkheid voor aanwezigen om contact te leggen met elkaar en zo nieuwe kansen te zien. Er werden dan ook diverse visitekaartjes uitgewisseld om zo nieuwe samenwerkingen op te starten. Beb van Doorn, directeur Docomar, producent van poederproducten voor de feed markt: “De FoodValley draait om samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs. Dat zie je aan zo’n inspirerende middag. Je komt in contact met mensen, start nieuwe samenwerkingen en verzilvert zo steeds weer verrassende kansen. Niet afwachten, maar echt doen. Probeer eens een experiment aan te gaan.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Schuijer via mail of telefonisch: 055-7601611

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!