Samenwerking met Duitse gezondheidszorg

  • Farma & Zorg
  • Bron: KvK

Nederlandse bedrijven en instellingen krijgen de kans om kennis te maken met Duitse leveranciers, afnemers en coöperatiepartners uit de medische sector.

Van 19 tot en met 21 januari 2010 organiseert de DNHK in samenwerking met de IHK Rhein-Neckar en Enterprise Europe Network Baden-Württemberg een grensoverschrijdend programma voor Duitse en Nederlandse ondernemingen uit de gezondheidszorg. In het kader hiervan worden individuele gesprekken voor Nederlandse ondernemingen met de deelnemende Duitse bedrijven aangeboden.

Met een volume van meer dan 253 miljard euro en 4,4 miljoen werknemers is de Duitse gezondheidssector de grootste in Europa. Medische producten en dienstverleningen uit Duitsland voldoen aan hoge kwaliteitsstandaards en zijn internationaal vooraanstaand. Nederlandse bedrijven kunnen profiteren van samenwerkingsverbanden met Duitse partners en kunnen groeien op de Nederlandse gezondheidsmarkt en daarbuiten.

Een groot aantal Nederlandse ondernemingen heeft in november j.l. de Medica te Düsseldorf bezocht met de doelstelling om eigen producten op de beurs te presenteren en nieuwe partners te vinden. Een Duitse groep van negen ondernemingen wil nu een goede indruk krijgen van de Nederlandse gezondheidszorg en zijn structuren. Naast bezoeken aan Nederlandse bedrijven als Philips Medical en Nederlandse ziekenhuizen is er tijd ingepland voor individuele gesprekken. De Duitse ondernemers, waaronder zorginstellingen en producenten van medische apparatuur, zijn namelijk op zoek naar Nederlandse samenwerkingspartners.

Contact: Kai Esther Feldmann, telefoon 070 - 311 41 59 of e-mail

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!