Samenwerking om banen in zorg te behouden

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Tilburg

Werkgevers, onderwijsinstellingen, het UWV en gemeenten gaan nauw samenwerken om 300 banen in de zorg in Midden-Brabant te behouden. Daarover hebben ze afspraken gemaakt.

Samenwerking om banen in zorg te behouden

Naar verwachting verdwijnen er tot 2018 bijna 1500 banen in de zorg. De betrokken partijen hebben afgesproken de arbeidsmarkt goed te analyseren en die in beeld te brengen. Dit moet leiden tot een gezamenlijk plan waarin staat wat de betrokken partijen gaan doen om banen te behouden en wie  verantwoordelijk is voor bepaalde acties.

De acties in het plan moeten er onder meer voor zorgen dat zorgmedewerkers mobieler worden en dat opleidingen beter aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Door een verschuiving in het gevraagde opleidingsniveau zijn in de toekomst andere competenties en vaardigheden van zorgmedewerkers nodig.

Creatief en effectief

De zorgsector is met ongeveer 20.000 banen de grootste werkgever in de regio Midden-Brabant. Door veranderingen en bezuinigingen gaan de komende jaren veel banen verloren. De betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat ze door samenwerking creatieve en effectieve mogelijkheden kunnen vinden om medewerkers voor de zorgsector te behouden. Dit moet voorkomen dat gekwalificeerde arbeidskrachten in het sociale vangnet van gemeenten terechtkomen.

Op de Zorgacademie Midden-Brabant werd op donderdag 25 juni een intentieverklaring ondertekend door vertegenwoordigers van de zorgaanbieders, onderwijsinstellingen, het UWV en Midden-Brabantse gemeenten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!