Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven krijgt gestalte

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Transport en Logistiek Nederland

Deli XL en ROC A12 gaan een samenwerking aan om de arbeidsmarkt in de logistiek te stimuleren.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven krijgt gestalte
Foodservice groothandel Deli XL en Regionaal Opleidingen Centrum ROC A12 hebben op 6 juni een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van het convenant is de band tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te versterken. Als onderdeel van de samenwerking zal Deli XL onder meer stagemogelijkheden creëren en bedrijfsbezoeken en gastcolleges verzorgen.

Gericht op logistiek en groothandel
De samenwerking is met name gericht op Logistieke en Groothandelsberoepen en de bijbehorende opleidingen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan functies op het gebied van Personeel & Organisatie. Het convenant werd getekend door Veronique Wiersma-Huitema, Manager Personeel & Organisatie van Deli XL en door Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van ROC A12. Schinkel: 'We willen komen tot een intensieve en duurzame samenwerking en brengen elkaar in de positie van preferred supplier. Gezamenlijk zullen we optrekken om logistieke opleidingen te promoten en scholieren kansen op de arbeidsmarkt te geven.'

Uitdagingen op de arbeidsmarkt
Deli XL is één van de grootste werkgevers in de regio en heeft twee distributiecentra op het industrieterrein Frankeneng in Ede. Op de middellange termijn verwacht de onderneming dat de vraag naar nieuwe medewerkers gaat groeien. Wiersma-Huitema: 'Op dit moment worstelt de foodservice markt nog met de recessie, maar dit is slechts tijdelijk. Over een paar jaar zullen veel medewerkers met leeftijdspensioen gaan en dan hebben we nieuwe krachten hard nodig. Wij zien samenwerking met scholen dan ook als een belangrijke pijler in ons arbeidsmarktbeleid. Met ROC A12 hopen we niet alleen Deli XL als aantrekkelijke werkgever neer te zetten, maar ook de interesse van de jeugd voor logistiek en de groothandels te vergroten.' (AH)

Meer informatie over BIDFOOD EDE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over ROC A12:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!