Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven krijgt vorm in platform TIM

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Aventus Apeldoorn

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een vernieuwde samenwerking tussen de ROC’s, die landelijk leerlingen opleiden tot monteur mobiele werktuigen en de branchevereniging Fedecom. Dit heeft succesvol geleid tot het oprichten van het platform Techniek, Infra en Mechanisatie (TIM).

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven krijgt vorm in platform TIM

Het doel van deze samenwerking is enerzijds een verhoging van de instroom, anderzijds het geven van een kwaliteitsimpuls aan het onderwijs. Op dit moment zijn 13 van de 14 onderwijsinstellingen bij dit nieuwe platform aangesloten. Ook BMWT, belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel, en VACO, branchevereniging voor de banden- en wielenbranche, participeren hierin.

Doelmatig inspelen op ontwikkelingen in de branche

Een initiatief als deze biedt weerstand aan de dalende instroom van leerlingen in het techniekonderwijs en stimuleert tegelijkertijd de toenemende innovaties in onze sector. Het platform TIM (Techniek – Infra – Mechanisatie) kan snel en doelmatig inspelen op ontwikkelingen in de branche waarbij zowel het onderwijs als het bedrijfsleven gebaat is.

Officiële bekendmaking

Op zaterdag 15 september aanstaande om 11.30 uur staat de officiële bekendmaking van TIM gepland tijdens de ATH-beurs in Biddinghuizen. De feestelijke introductie van het platform vindt plaats op het TIM-onderwijsplein. Geïnteresseerde bezoekers van de beurs, (onderwijs)partners en leden zijn van harte welkom om samen kleur te geven aan deze bijzondere gelegenheid.

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!