Samenwerking Radboud Universiteit Nijmegen en Politie Gelderland-Zuid

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Radboud Universiteit

Op 23 september start de Interdisciplinaire honourscursus ‘Waakzaam & dienstbaar'. Daarin werken docenten van de universiteit samen met politiefunctionarissen om aan twintig honoursstudenten een genuanceerd beeld te geven van wat de politie kan, mag en zou willen.

Samenwerking Radboud Universiteit Nijmegen en Politie Gelderland-Zuid

Op 23 september ondertekenen korpschef Henk van Zwam en collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth, in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen een verklaring. Daarin spreken de Radboud Universiteit en de Politie Gelderland-Zuid de intentie uit in onderwijs en onderzoek met elkaar te gaan samenwerken. De samenwerking krijgt vorm in de Radboud Honours Academy.

De Radboud Honours Academy werkt met negen facultaire disciplinaire honoursprogramma's en met een Interdisciplinair honoursprogramma. Inmiddels heeft de Politie Gelderland-Zuid al gebruik gemaakt van de faciliteiten van diverse disciplinaire honoursprogramma's.

De cursus mondt uit in twee denktanks, die in april 2011 aan het werk gaan. In opdracht van de Politie Gelderland-Zuid onderzoekt de ene denktank het gezag van de politie in een multiculturele samenleving. De andere denktank analyseert het beeld dat er nu bestaat van de politie en vergelijkt dat met het beeld dat de politie graag zou uitstralen.

De Radboud Universiteit Nijmegen streeft er met de Radboud Honours Academy naar getalenteerde studenten vroeg in hun opleiding kennis te laten maken met de maatschappelijke relevantie van hun academische vorming.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!