Samenwerking tussen VMBO en bedrijven wordt versterkt door Technet

  • Technologie
  • Bron: Kenniscentrum Bètatechniek

Feestelijke start van Technet

Samenwerking tussen VMBO en bedrijven wordt versterkt door Technet

Op 27, 29 en 30 september is de feestelijke start van TechNet in de KCBT-regio. Techniek en technologie zijn overal om ons heen. Het is uitdagend, creatief en innovatief. Toch leeft bij veel jongeren (en ouderen) het traditionele beeld. Daarom geven acht vmbo-scholen en hun bedrijvenkringen de structurele samenwerking tussen bedrijf en vmbo een nieuwe impuls.

Op 27 september staan de KBTO kringen van Doetinchem en Aalten in het middelpunt van de belangstelling. Op 29 september is de blik gericht op de samenwerking in De Liemers en Arnhem. De start van TechNet voor Zaltbommel, Tiel en Culemborg vindt plaats op 30 september. Alle bijeenkomsten bieden een gevarieerd en wisselend programma. U bent van harte welkom.

Het doel van TechNet is een hoog rendement te halen uit de structurele samenwerking tussen lokale (technische) bedrijven en vmbo-scholen – voor alle betrokkenen. TechNet biedt ten eerste de mogelijkheid voor verdieping van de bestaande samenwerking. Ten tweede is dit een kans om nieuwe technieken en inzichten rond techniek en technologie in de samenwerking in te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van nieuwe doelgroepen.

TechNet is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Platform Bèta Techniek. KCBT is het aanspreekpunt voor structurele samenwerking tussen bedrijven en vmbo scholen in de regio Zuidelijk Gelderland. Het steunpunt Zuidelijk Gelderland ondersteunt momenteel negen TechNet kringen (samenwerkingsverbanden).

Informatie over TechNet en het bijwonen van de bijeenkomsten: KCBT, Marieke van Huet: marieke.vanhuet@kcbt.nl of www.technet.nu.

 

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!