Samenwerking, vernieuwing en verdieping centraal tijdens 2e editie Ontdekkinsroute

  • Technologie
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

De organisatie van de High Tech Ontdekkingsroute in de Brabantse Kempen, onderdeel van de Dutch Technology Week, kijkt terug op een succesvolle editie.

Samenwerking, vernieuwing en verdieping centraal tijdens 2e editie Ontdekkinsroute

Vrijdag 5 en zaterdag 6 juni werd de locatie op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert bezocht door 2.000 bezoekers. Naast een nieuw onderwijsprogramma gericht op techniek konden jong en oud, professionals en liefhebbers weer bijzondere innovaties ontdekken uit de Brabantse Kempenregio.

High Tech Ontdekkingsroute

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 6 juni lieten Kempische bedrijven op een laagdrempelige manier zien welke innovatieve producten in deze regio zoal bedacht en geproduceerd worden. Een breed publiek verwonderde zich onder andere over automatische robots en apparatuur die intensieve veehouderij verbetert en versimpelt. Bestuurders en directeuren van bedrijven en het onderwijs uit de Kempen en Eindhoven ontmoette elkaar tijdens een rondgang over de stands.

De deelnemers aan de High Tech Ontdekkingsroute waren: Bruns, Diffutherm, KSE, Vencomatic Group, MS Schippers, Hapert Aanhangwagens, Berlingr, Prowork, De Dader en ATD Machinery die speciaal voor deze dag de deuren van haar nieuwe pand opende.

Onderwijsprogramma

Voorafgaand aan de High Tech Ontdekkingsroute verwonderde  André Kuipers op vrijdag 300 leerlingen van basisscholen uit de Brabantse Kempen voor zijn ruimtereis met de spaceshuttle. Dat techniek leuk kan zijn lieten studenten van de Technische Universiteit Eindhoven op een interactieve manier zien tijdens het techniekcircus.

Andre Kuijpers reikte ook de ‘Mind Your Bizniz Award’ voor het beste bedrijfstechniekfilmpje uit aan Guido Smit, Bas van de Kam en Luc Spooren van het Pius X College. Onder begeleiding van een techniekcoach van Stichting Techniekportaal bezochten alle leerlingen de bedrijven en techniekdemonstraties door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

MINI symposium Kempische Ondernemers Platform

Het MINI symposium van het Kempisch Ondernemers Platform trok meer dan 300 Kempische ondernemers. Voorzitter Ben van Gool: “We moeten elkaar als ondernemers inspireren voor een toekomstbestendige, vitale en innovatieve regio”; het motto van deze ontmoeting. Gastsprekers Erik van Loon en Wim van der Leegte gingen hierop in door op hun eigen wijze te vertellen hoe hun Kempische genen doorwerken op technische innovatie en ondernemerschap binnen hun bedrijf.

Naast de High Tech Ontdekkingsroute in de Brabantse Kempen waren er tijdens de afgelopen Dutch Technology Week nog ruim veertig andere evenementen in de Brainport regio. In het totaal trokken deze evenementen 28.000 bezoekers.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!