Samenwerkingsconvenant geeft economie Noord-Beveland stevige impuls

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Zeeland

Op 10 februari j.l. werden door de MKB-Zeeland, Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland, Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland en de gemeente Noord-Beveland vergaande afspraken voor samenwerking ondertekend.

Samenwerkingsconvenant geeft economie Noord-Beveland stevige impuls

Dit vond plaats tijdens de druk bezochte eerste Noord-Bevelandse ondernemersavond bij RCN De Schotsman.

Goede start
Zeker 140 ondernemers en andere belangstellenden waren aanwezig bij het startsein voor intensieve samenwerking tussen MKB-Zeeland, Gemeente Noord Beveland, KVK ZW Nederland en ondemers.
Het structureel overleg tussen deze partijen en vooral de concrete plannen die op de agenda staan voor de komende jaren moeten een stimulerend effect hebben op de economische ontwikkelingen.
“Het convenant biedt een solide basis voor realisatie van de plannen, zodat het niet blijft bij papieren ideeën maar dat het concrete uitvoeringsprojecten worden”, aldus Burgemeester Henny van Kooten.
“Er is al precies uitgewerkt wie van de partners een bepaald project zal trekken en waar de financiën vandaan moeten komen”.

Plannen
Hans van Maldegem, voorzitter van de GON (Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland) presenteerde de concrete inhoud van de plannen.
Hij noemde onder andere de nieuwe toeristische huisstijl die al over enkele weken gelanceerd gaat worden. .
Daarmee wordt Noord-Beveland als eenheid uitgedragen en beter op de kaart gezet.
Een ander ambitieuze ontwikkeling is de pilot voor een ondernemersfonds.
Onderzocht gaat worden of er voor de realisatie van diverse grote projecten een fonds opgericht kan worden waar alle ondernemers aan bijdragen.
Op andere plekken in Nederland is hier al ervaring mee opgedaan maar Noord-Beveland zou de eerste plattelandsgemeente worden waar dit wordt toegepast.

Samen voor succes
Om het motto van de avond ‘Samen voor succes’ nog eens te benadrukken werd via het reageren op een aantal stellingen de mening van de zaal gevraagd.
Bij iedere uitspraak stelden meteen ook een aantal bestuursleden van de GON zich voor aan de aanwezigen.
Ieder van de lokale ondernemersverenigingen uit Colijnsplaat, Kamperland, Kortgene en Wissenkerke heeft twee afgevaardigden in de overkoepelende organisatie.
De ondernemersverenigingen zijn het platform van de leden en vormen daarmee het hart van de GON, aldus Van Maldegem.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!