Saskia Lavrijssen benoemd tot hoogleraar Regulering energie en watersector

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Tilburgers

Tilburg University heeft prof. dr. Saskia Lavrijssen met ingang van 1 september 2015 benoemd tot hoogleraar Economic Regulation and Market Governance of Network Industries. Lavrijssen is gespecialiseerd in de regulering van de energiemarkt en de watersector.

Saskia Lavrijssen benoemd tot hoogleraar Regulering energie en watersector

Onderzoek

In haar onderzoek zal ze speciale aandacht geven aan de rol en de positie van de (huishoudelijke en zakelijke) consumenten in de energie- en watersector en de vraag of hun rechten voldoende gewaarborgd zijn. Zij onderzoekt daartoe welke Europese en nationale reguleringsinstrumenten, procedures en vormen van rechtsbescherming nodig zijn voor de consument in de transitie naar een slim, duurzaam en betaalbaar energie- en watersysteem.

Ze analyseert onder meer de invloed van de verduurzaming van de energie- en watermarkt op de regulering van de energie- en waternetwerken, die als monopolies kunnen worden aangemerkt.
Een ander belangrijk thema betreft de nieuwe rollen en verantwoordelijkheden van alle marktspelers en consumenten in de overgang naar een slim en duurzaam energiesysteem en de daarmee gepaard gaande regels.

De benoeming tot hoogleraar aan Tilburg University is parttime (0,5 fte) en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW).

Meer informatie over Tilburg University:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!