Saxion beste hogeschool deeltijdopleiding

  • Onderwijs & Training

Saxion mag zich in de categorie grote en middelgrote hogescholen de beste hogeschool met betrekking tot deeltijdstudies noemen. Dat blijkt uit de Keuzegids Deeltijd en Duaal 2012 die vandaag (donderdag) verschijnt. Daarnaast scoren zeven deeltijdopleidingen een eerste plek in hun eigen categorie.

Saxion beste hogeschool deeltijdopleiding

De zes deeltijdopleidingen die het beste scoren zijn zijn Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Enschede, 86 punten, gedeelde eerste plaats), Small Business en Retail Management (Enschede ,78 punten, gedeelde eerste plaats), Bouwtechnische Bedrijfskunde (Enschede, 74 punten), Toegepaste Psychologie (Deventer, 62 punten, gedeelde eerste plaats), Bedrijfskundige Informatica (70 punten) en Management Economie en Recht (74 punten, gedeelde eerste plaats). Ook Saxion Next kan trots zijn op de eerste plaats bij de deeltijd hbo-lerarenopleiding exact (74 punten, gedeelde eerste plaats).

Negatieve scores

Minder goed scorende opleidingen heeft Saxion ook. Zo staat de deeltijdopleiding Verpleegkunde in Deventer in de onderste regionen (44 punten). De Tweedegraadslerarenopleiding maatschappijleer van Saxion Next staat op de laatste plaats in haar categorie (50 punten).

Opvallend

Saxion kent deeltijdopleidingen die op de ene locatie hoger scoren dan op de andere. Het grootste verschil is te zien bij de deeltijdvariant van Small Business en Retail Management. De opleiding in Enschede scoort 78 punten en die in Deventer slechts 52. Ook valt op dat het verschil tussen de Pabo in Deventer (74 punten) en Hogeschool Edith Stein (50 punten) groot is. Saxion is dicht bij een fusie met deze Hengelose Pabo-opleiding.

De Keuzegids wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Het is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van opleidingen kritisch beoordeelt en vergelijkt op 10 verschillende aspecten. Er wordt gekeken naar tevredenheid van studenten, onderwijsstatistieken en oordelen van deskundigen.

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!