Saxion spin-off bedrijven top 50 bekend gemaakt

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Kennispark Twente

Het Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap heeft een lijst met meest succesvolle Saxion spin-offs gepubliceerd, samen met het hogeschoolmagazine Sax. Spin-offs zijn ondernemingen geleid door oud-studenten van Saxion.

Saxion spin-off bedrijven top 50 bekend gemaakt

Een jury heeft de lijst samengesteld op basis van groei, innovativiteit, technologie, omzet en aantal werknemers. Dat heeft geresulteerd in een Top 50 voor bedrijven van oud-studenten en een Tip 10 met veelbelovende ondernemingen van huidige studenten. Op plaats 1 van de top 50 staat EW Facility Services, gevolgd door de Zuivelhoeve en IT dienstverlener Switch.

Oud-student Eric Wentink bouwde zijn EW Facility Services van de grond op en is nu één van de grootste facilitaire dienstverleners van Nederland met ruim 3000 medewerkers. Geen enkele andere spin-off kan aan de grootte van EW Facility Services tippen. Sinds een aantal jaar heeft Wentink zijn naam verbonden aan de EW/Saxion Ondernemers Award.
Ook de nummers twee en drie, zuivelbedrijf De Zuivelhoeve en IT-dienstverlener Switch, zijn al jarenlang grote en bekende spin-offs van Saxion. People & Print Group is de meest opvallende naam, omdat het bedrijf nog maar zes jaar bestaat. Prescan, marktleider in preventief medisch onderzoek, maakt de top 5 compleet.

 

Aanstormend ondernemerstalent

De tip 10 van huidge ondernemende studenten wordt aangevoerd door Appnormal.com. Het bedrijf is twee jaar geleden opgericht en ontwikkelt applicaties voor smartphones. Studentondernemer Cihan Uslu staat met Simge, een thuiszorgorganisatie voor allochtone ouderen, op plaats twee.
Hogeschoolmagazine Sax heeft zeven pagina’s aan de ranglijst gewijd in haar december nummer. Een digitale versie hiervan kunt u downloaden.

Meer informatie over Kennispark Twente:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!