Scaldiahaven geopend door Koningin Beatrix

  • Logistiek & Vervoer

Hare Majesteit de Koningin heeft op 9 november 2010 de nieuwe Scaldiahaven van havenbedrijf Zeeland Seaports geopend.

Scaldiahaven geopend door Koningin Beatrix

Om 14.00 uur arriveerde Hare Majesteit op het terrein van Verbrugge Terminals, waar de feestelijke bijeenkomst is gehouden. Het officiële programma startte met een journaal met als thema de bouw en opening van de Scaldiahaven. Ook was er aandacht voor het 40-jarige bestaan van het havenschap Zeeland Seaports, de beheerder van de havens van Vlissingen, Borsele en Terneuzen.
Diverse klanten en medewerkers van Zeeland Seaports werkten aan de uitzending mee.

Rond ca. 14.45 uur opende de Koningin officieel de haven door het draaien aan een lier, waardoor een spectaculaire botendans op de muziek van het lied ‘Aan de kust’ werd gestart. Het couplet ‘Vlissingen ademt zwaar en moedeloos vannacht’ is speciaal voor de gelegenheid herschreven door medewerkers van Zeeland Seaports. Het kinderkoor van de Zeeuwse Muziekschool zong het herschreven couplet.

Vlissingen is het hart
van bedrijvigheid vannacht

De haven in beweging
Vol nijverheid en kracht

Vakkundig wordt de lading in veiligheid gebracht
Betrouwbaarheid, betrokkenheid, heeft ons zo ver gebracht.

En vergeet het niet,
’t is de Zeeuwse kracht die je hier ziet.

Scaldiahaven. Zeeland Seaports heeft de bouw van de nieuwe Scaldiahaven afgerond. Voor het havenbedrijf is de aanleg van de nieuwe haven met 60 miljoen euro de grootste investering ooit en tevens de laatste mogelijkheid voor binnendijkse uitbreiding in Vlissingen. Aan de noordzijde van de Scaldiahaven heeft het Belgische bedrijf Sea-Invest/Zuidnatie plannen voor ondermeer op- en overslag van containers en breakbulk. De zuidzijde is in gebruik door de firma Verbrugge en wordt voornamelijk gebruikt voor de overslag van cellulose, een basisgrondstof voor papier.

40-jarig bestaan. Dit jaar is het ook veertig jaar geleden dat de havenschappen van Vlissingen en Terneuzen zijn opgericht . De havenschappen opereerden eerst afzonderlijk en zijn in 1998 samengevoegd tot het huidige havenbedrijf Zeeland Seaports. In de afgelopen 40 jaar hebben de havens zich snel ontwikkeld, waardoor Zeeland Seaports nu de derde grootste haven van Nederland is.
 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!