Scheepswerf Reimerswaal verhuist naar Vlissingen-Oost

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: zeelandseaports

Scheepswerf Reimerswaal, gevestigd te Hansweert, gaat verhuizen naar de Quarleshaven in Vlissingen-Oost. Dit is vandaag officieel bekrachtigd door het gezamenlijk ondertekenen van de erfpachtovereenkomst door de heren Rudi Pieters en Renzo Verras.

Scheepswerf Reimerswaal verhuist naar Vlissingen-Oost

Respectievelijk managing director en technical director van de scheepswerf en Jan Lagasse, CEO van Zeeland Seaports.

Groei

Afgelopen decennia heeft Scheepswerf Reimerswaal een aanzienlijke groei doorgemaakt. De huidige locatie aan het Kanaal door Zuid-Beveland is te klein en uitbreidingsmogelijkheden op zowel het land als op het water zijn beperkt. Het havengebied van Vlissingen-Oost biedt deze mogelijkheden voor groei wel. Bovendien heeft het terrein, dat zo’n 6,4 hectare groot zal zijn als voordeel dat het aan diep vaarwater ligt met een open verbinding naar zee.

Zeeland Seaports is uiteraard blij dat Scheepswerf Reimerswaal voor zijn haven heeft gekozen als nieuwe vestigingslocatie.

Het bedrijf

Scheepswerf Reimerswaal is gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en ombouw van schepen. Het bedrijf is opgericht in 1985. Door de jaren heen heeft de scheepswerf zich ingezet voor adequaat en kostenefficiënt onderhoud aan een grote variëteit aan schepen waaronder vissersschepen, baggerschepen, binnenvaartschepen, sleepboten en coasters. Er werken bij de scheepswerf circa 50 vaste krachten en in de pieken kan dit met het inhuren van personeel oplopen tot wel 200 fte. De locatie dichtbij de drukbevaren Westerschelde maakt de werf een van de belangrijkere servicestations op de vaarroute naar Vlissingen, Terneuzen, Gent, Rotterdam en Antwerpen.

Meer informatie over SCHEEPSWERF REIMERSWAAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!