Scholieren Markland College op bedrijfsbezoek in Moerdijk

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Gemeente Moerdijk

Voor het 5e jaar op rij hebben de scholieren van 2 VMBO van het Markland College het project Verrassend Leerzaam succesvol doorlopen.

Scholieren Markland College op bedrijfsbezoek in Moerdijk

Op woensdag 5 november hebben de leerlingen gastlessen gekregen van een aantal bedrijven die gevestigd zijn op het haven- en industrieterrein. Op donderdag 6 november gingen de meer dan 100 leerlingen op werkbezoek bij 13 bedrijven op het terrein.

De middelbare scholieren van nu zijn het personeel van de toekomst. Gemeente Moerdijk, provincie Noord-Brabant en Havenschap Moerdijk zetten zich daarom met het project Verrassend Leerzaam in om de jongeren van nu te interesseren voor techniek in de breedste zin van het woord. Dit doen ze door samen met bedrijven van het haven- en industrieterrein Moerdijk gastlessen en werkbezoeken te verzorgen voor de leerlingen.

Kennismaken met techniek

Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk: “Door scholieren op deze leeftijd kennis te laten maken met verschillende werelden binnen de techniek hopen we dat ze later ook een studie in een technische richting kiezen. Op termijn kiezen ze dan hopelijk ook voor een carrière in de techniek. Het Havenschap merkt dat de bedrijven op het terrein enthousiast zijn om mee te doen met het project. Wij zijn dan ook erg blij met de inzet van deze bedrijven.”

Thomas Zwiers, wethouder gemeente Moerdijk: “De leerlingen nemen in dit schooljaar een belangrijke beslissing in onderwijs en beroepskeuze. Er wordt van hen gevraagd na te denken over de vraag: Wat kun je later allemaal worden? Welke opleiding moet je dan volgen? En welk profiel moet ik dan nu kiezen? Het haven- en industrieterrein Moerdijk biedt met zijn vele bedrijven een enorme verscheidenheid aan beroepen. Met deze gastlessen en werkbezoeken willen we de leerlingen bij het maken hun toekomstige keuzes op weg helpen.”

Deelnemende bedrijven

De volgende bedrijven hebben op woensdag 5 november de gastlessen verzorgd: Wuppermann Staal Nederland B.V., ATM, Omya Netherlands B.V., Havenschap Moerdijk en Stichting C3. Op donderdag 6 november zetten de volgende bedrijven hun deuren open voor de leerlingen: Ardagh Glass Moerdijk, Wupperman Staal Nederland B.V., DSV Solutions B.V., Koolwijk Moerdijk B.V, ATM, Drecht Coating Services B.V., de Brandweer, Omya Netherlands B.V., CCT Moerdijk B.V., Biomassa Centrale Moerdijk B.V. TMS Moerdijk B.V., Van Leusden Groep en Van der Made Scheepswerf.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!