Scholingsvoucher en plaatsingsfee nu ook voor 50-plussers

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: UVW

Vanaf 20 september 2014 kunnen ook personen van 50 jaar of ouder gebruikmaken van de scholingsvoucher en de plaatsingsfee. De leeftijdsgrens was eerst 55 jaar. Ook de andere voorwaarden zijn versoepeld.

Scholingsvoucher en plaatsingsfee nu ook voor 50-plussers

De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding voor mensen met een WW-uitkering. De leeftijdsgrens hiervoor is dus verlaagd naar 50 jaar. Maar ook andere voorwaarden zijn versoepeld: een werkzoekende hoeft niet meer 3 maanden werkloos te zijn voordat hij een scholingsvoucher kan aanvragen. En een werkzoekende mag de scholingsvoucher nu ook gebruiken om een ervaringscertificaat (EVC) te halen. Tot slot is het maximale bedrag van de scholingsvoucher verhoogd naar € 1.000.

Ook voorwaarden plaatsingsfee versoepeld

Ook de voorwaarden voor de plaatsingsfee zijn versoepeld. De plaatsingsfee is een subsidie voor intermediairs; bijvoorbeeld een uitzendbureau of re-integratiebureau. Zij kunnen deze subsidie aanvragen als zij een werkzoekende met een WW-uitkering aan werk hebben geholpen. Intermediairs mogen de plaatsingsfee nu aanvragen voor iemand van 50 jaar of ouder. Hierbij geldt ook dat iemand niet 3 maanden werkloos hoeft te zijn voordat de plaatsingsfee aangevraagd kan worden. Tot slot mogen intermediairs langer over de aanvraag doen: 45 dagen in plaats van 30 dagen.

Kijk voor meer informatie vanaf 20 september 2014 op www.uwv.nl/50plus.

Meer informatie over UWV Arbeidsmarkt regio Zuidoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!