Sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ wordt uitgebreider

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Strategische Board Stedendriehoek

Werkgevers, werknemersorganisaties, onderwijs en overheid in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe slaan de handen ineen voor de werkgelegenheid in de regio.

Sectorplan ‘Samen werk maken van werk’ wordt uitgebreider

Eerder kregen ze bijna 5 miljoen euro aan financiële steun van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In een volgende aanvraagronde is er nog eens 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld, onder andere voor de (landelijke) papier- en kartonindustrie. VAPA-directeur Jan Pille is tevreden.

Verwachting: veel werknemers met pensioen, te weinig jonge aanwas

VAPA, gevestigd in Apeldoorn, is al ruim 25 jaar het opleidingscentrum van en voor de Nederlandse papier- en kartonbranche. De branche heeft de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd in veiligheid, procesinnovatie en energiebesparing. Jan Pille: "Met dit extra geld kunnen we nu ook een impuls geven aan de mensen binnen onze bedrijven."

De gemiddelde leeftijd van de medewerkers is relatief hoog. De verwachting is dat de helft van hen op afzienbare termijn met pensioen gaat. Aanvulling met jonge mensen is dus nodig. De branche maakt dan ook graag gebruik van 40 BBL-plekken uit het eerste sectorplan ‘Samen werk maken van werk' voor nieuwe aanwas. Met de goedkeur op het tweede deel kan dat gecombineerd worden met een loopbaancheck en extra opleidingsmogelijkheden voor 200 zittende werknemers. Ook zitten er in het bedrag van het tweede sectorplan nog eens 250 extra Mobiliteitsvouchers bovenop de 300 uit sectorplan 1 voor bedrijven in de Stedendriehoek en Noord Veluwe, waaronder ook de papier- en kartonindustrie.

Jan Pille: "Bijna de helft van de bedrijven uit de Nederlandse papier- en kartonindustrie is in Gelderland gevestigd. Vandaar dat we namens de sector deze aanvraag via het sectorplan ‘Samen werk maken van werk' hebben gedaan. We kunnen dan ook aansluiten bij het Mobiliteitsteam dat de Mobiliteitsvouchers begeleidt en bij het administratiesysteem van ‘Samen werk maken van werk' op basis waarvan we de verantwoording aan het ministerie doen."

Bijeenkomst op 20 november

Op 20 november is er een bijeenkomst in Zutphen voor werkgevers in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe. Ze krijgen uitleg over de landelijke en regionale sectorplannen die voor hen interessant kunnen zijn. De meeste sectorplannen zijn specifiek bedoeld voor bepaalde branches, zoals techniek, bouw, groen en ICT en grafimedia. Werkgevers krijgen een aantrekkelijke financiële tegemoetkoming als ze gebruik maken van één of meer arrangementen in zo'n sectorplan. Aanmelden voor de bijeenkomst, voor een arrangement of informatie opvragen kan via www.samenwerkmakenvanwerk.nl.

Over de Strategische Board Stedendriehoek

Het sectorplan is ingediend vanuit de Strategische Board Stedendriehoek. Hierin werken Ondernemers, Overheid en Onderwijs & Onderzoek samen. Want alleen nauwe samenwerking en een gezamenlijke aanpak leiden tot de beste resultaten.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!