Seminar voor Brainport bedrijven over zakendoen in China

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport

Heeft u interesse om zaken te doen in China? Of heeft u ervaring in zakendoen in China en wilt u die delen? Kom dan naar het gratis seminar ‘Your Next Bizz is China’ op 27 augustus op de High Tech Campus Eindhoven.

Seminar voor Brainport bedrijven over zakendoen in China

Het netwerk-seminar, dat HTCE samen met het Chinese bedrijf Vision and Action (met een vestiging op HTCE) organiseert, verkent de manieren om effectief in contact te komen met de Chinese markt en is vooral bedoeld voor bedrijven in de Brainport-regio. Door ervaringen te delen, netwerken te vergroten en gezamenlijk initiatieven te nemen kunnen bedrijven meer en sneller zakendoen in China.

Grote uitdagingen

Met zijn snelgroeiende economie, enorme bevolkingspopulatie en groeiende stand van de technologie heeft China binnen- en buitenlandse bedrijven veel te bieden. Te meer daar China antwoorden moet vinden op grote uitdagingen, zoals de enorme toename van gemotoriseerd verkeer, milieuvraagstukken, voedselveiligheid, vergrijzing etcetera. De overheid heeft grote budgetten beschikbaar om deze ‘groeipijnen’ afdoende en netjes op te lossen. Op industrieel gebied – vooral in hightech en fabricagetechnologie – staan Chinese ondernemingen voor veel grote uitdagingen en een gebrek aan kennis. Dat opent de deur voor gespecialiseerde westerse bedrijven, groot en klein, met state-of-the-art oplossingen, grondige research en kennis.

Fikse cultuurverschillen

Maar de Chinese markt opgaan is alles behalve eenvoudig, onder andere door fikse verschillen in (zaken)cultuur en taal-/communicatieproblemen. Tijd om de handen ineen te slaan. Want, zegt de organisatie van het netwerk-seminar, Brainport-bedrijven kunnen veel van die ‘Chinese’ vragen op grond van praktijkervaringen beantwoorden.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!