SER wil behoud maatwerk bij onwerkbaar weer

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de SER unaniem is in haar advies aan het kabinet om de huidige regelingen voor onwerkbaar weer en werktijdverkorting te handhaven.

SER wil behoud maatwerk bij onwerkbaar weer

Hierbij behouden sectoren de mogelijkheid om voor de eigen achterban specifieke afspraken te maken. Het kabinet wil beide regelingen afschaffen en samenvoegen tot de nieuwe Calamiteitenregeling WW.

Niet samenvoegen

De uniformering van wachttijden en uitvoeringsbepalingen die deze regeling bevat, doet echter geen recht aan de verscheidenheid tussen branches, zo vinden werkgevers en werknemers in de SER. Zij willen daarom de mogelijkheid behouden om hierover afspraken te maken in cao’s.

Eigenheid branches

Op dit moment maken werkgevers en werknemers bij cao afspraken over onwerkbaar weer die aansluiten bij de omstandigheden in hun branche. Sommige branches hebben nu geen wachttijd, andere zijn tevreden met een wachttijd van bijvoorbeeld twee weken. De premies worden door de sector zelf opgebracht. De premie voor de bouw is bijvoorbeeld beduidend lager dan die voor de dakdekkers, aldus de SER

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!