Sivomatic Groen bedrijf van de maand

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft Sivomatic B.V. in Moerdijk uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’ september. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) overhandigde de bijbehorende oorkonde aan eigenaar Peter Verseveldt.

Sivomatic Groen bedrijf van de maand

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en klimaat vervult Sivomatic een voortrekkersrol. Sivomatic is specialist in kattenbakvulling en heeft productielocaties in Moerdijk, Oostenrijk en Turkije. Het bedrijf bestaat 42 jaar en is één van de grootste aanbieders op de Europese markt.

CO2 neutraal

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en klimaat wil Sivomatic voorop lopen. Sinds 1 januari 2014 is de fabriek in Moerdijk 100% klimaatneutraal. Eén van de maatregelen was een zonnepanelenproject op het dak van de fabriek. Het gaat om 1.300 panelen met een vermogen van 330.000 Watt piek; één van de grotere projecten in Nederland.

Op dit moment loopt een certificeringtraject voor de fabriek in Oostenrijk. Deze zal per 1 januari aanstaande eveneens CO2 neutraal zijn.

Duurzame kattenbakvulling

Een andere pijler binnen Sivomatic is een duurzaam assortiment. De meest duurzame kattenbakvulling is die waarvan je het minste nodig hebt. Sivomatic heeft in 2008 geïnvesteerd in een mijnbouwbedrijf in witte ben¬toniet in Turkije. Deze bentoniet is niet alleen mooi hygiënisch wit, maar heeft bovendien veruit de beste geurabsorptie van alle bentoniet-soorten in Europa. Daardoor is dit product de meest zuinige en meest milieuvriendelijke kattenbakvulling op de markt.

LNG schip

De ambities van Sivomatic reiken nog verder. Samen met Vekagroup, LNG Bunkering en Deen Shipping wil Sivomatic een LNG aangedreven schip bouwen voor lijnvaart naar Turkije. De brandstof LNG is veel milieuvriendelijker dan heavy fuel oil en marine gasolie waar (zee)schepen nu op varen.

Eigenaar Peter Verseveldt: ‘Het zou mooi zijn als LNG schepen in Moerdijk zouden kunnen bunkeren. Moerdijk is een moderne haven en moet ook op dit gebied voorop lopen. Niet alleen voor zeeschepen, maar ook voor de binnenvaart. Ondernemerschap en duurzaamheid: hand in hand!’

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!