Slechte Europese samenwerking BTW-teruggaaf zorgelijk

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB

"Handel in de Europese markt mag niet belemmerd worden omdat de belastingdiensten van de verschillende lidstaten hun ict-systemen niet op orde hebben.

Slechte Europese samenwerking BTW-teruggaaf zorgelijk

" Dat zegt CDA-kamerlid Omtzigt naar aanleiding van eerdere Kamervragen van hem aan staatssecretaris de Jager van Financiën.

MKB-Nederland en VNO-NCW kaartten eerder deze week al de digitale problemen bij de belastingdienst aan. Meer zorgen maken zij zich echterover de Europese samenwerking tussen de belastingdiensten.

Uit onderzoek van de Financial Times blijkt dat bij slechts zeven lidstaten (Zweden, Finland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België en Bulgarije) het elektronische systeem goed functioneert. In andere landen, waaronder ook Nederland, werkt het digitale systeem slechts gedeeltelijk. Landen als Polen, Roemenië en Italië hebben nog helemaal geen werkende portals voor het bedrijfsleven die toegang geven tot dit Europese systeem.

De werkgeversorganisaties pleiten er daarom voor dat zowel het oude als het nieuwe systeem voor het aanvragen van BTW-teruggaaf, voorlopig naast elkaar blijven bestaan.

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen