Slechts 3% van de jonge bedrijven is investeringsrijp

  • Innovatie & MVO
  • Bron: BOM

Wat hebben jonge bedrijven nodig om te kunnen groeien? De BOM stelde die vraag begin 2017 aan meer dan 500 Brabantse mkb-bedrijven. Hieruit bleek dat bijna al deze bedrijven op zoek zijn naar kapitaal, maar dat slechts 3% investeringsrijp is.

Slechts 3% van de jonge bedrijven is investeringsrijp

Tegelijkertijd heeft 30 tot 40% van de ondervraagde ondernemingen wel de potentie om aan de voorwaarden van kapitaalverstrekkers te voldoen.

Kortom, hier is een wereld te winnen. Vanuit die gedachte ontwikkelde de BOM vorig jaar het investor readiness programma. Dit 10-weken durende programma biedt jonge bedrijven alle tools die nodig zijn om een succesvolle financieringsaanvraag te kunnen indienen: van marktvalidatie en een team assessment tot een risicoanalyse en ontwikkeling van de IP-strategie.

De pilot startte eind 2017 en inmiddels hebben tientallen bedrijven het programma doorlopen. Een van die bedrijven is BioscienZ, een microbiologisch onderzoelsbureau uit Breda... “We komen nu bij investeerders veel beter beslagen ten ijs", aldus Christian Koolloos. Ook bij Glanum Medical zijn ze zeer te spreken over de pilot. Frank Everaerts: ‘Zonder deze springplank waren we nog lang niet zo ver geweest’.

Lees op de website van de BOM de uitgebreide verhalen van Case Bioscienz en Glanum Medical. 

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!