Slim energie besparen in de industrie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Er zijn nog voldoende mogelijkheden voor energiebesparing zonder dat daar dure investeringen voor nodig zijn. Op de Energie Vakbeurs in Den Bosch (7-9 oktober 2014) laat RVO.nl zien wat bedrijven kunnen doen.

Slim energie besparen in de industrie

Bovendien levert efficiënt gebruik van energie op den duur altijd een besparing van kosten op.

RVO.nl organiseert op de Energie Vakbeurs een aantal presentaties over energiebesparende maatregelen waar geen grote investeringen aan te pas komen. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen, er is de mogelijkheid tot kennisdelen en discussie en producenten geven uitleg over de specifieke voordelen en toepassingsmogelijkheden van hun producten.

Een greep uit het aanbod van RVO.nl

Donderdag 9 oktober, 11.00-11.30 uur
Isolatie: voorkomen van warmte- of koudeverlies
Bedrijven die met warmte of koude werken, kunnen met controle en onderhoud van isolatie veel energie besparen. Zo maken warmtecamera’s bij stoomopwekking lekken in isolatie zichtbaar. Dat betekent minder warmteverlies en levert daarmee een besparing op.

Donderdag 9 oktober, 11.30-12.00 uur
Efficiënte elektrische aandrijfsystemen: quickscan voor verbetering of vervanging
De Nederlandse industrie koopt jaarlijks meer dan 500.000 elektromotoren. Hierop draaien onder meer pompen, compressoren en ventilatoren. Bij vervanging door een zuiniger variant bespaar je een enorme hoeveelheid energie én geld. RVO.nl biedt bedrijven een quickscan aan om direct te zien waar kansen op besparing liggen.
 
Donderdag 9 oktober, 10.30-11.00 uur
Leaseconstructie: wel de lusten, niet de lasten
Door te leasen kunnen bedrijven energiebesparende apparatuur aanschaffen zonder er zelf in te investeren. Met operational of financial lease kan een bedrijf bijvoorbeeld een state of the art persluchtsysteem in huis halen en profiteren van de energiebesparing  zonder daarbij verantwoordelijk te zijn voor de investering.
 
Dinsdag 7 oktober, 11.30-12.00 uur
Energy Service Company (ESCo): ontzorgt van aanleg tot en met financiering
Een Energy Service Company (ESCo) neemt aanleg, onderhoud en beheer van installaties in gebouwen over en financiert dit. ESCo’s garanderen een energiebesparing, die wordt vastgelegd in een prestatieovereenkomst. In de industrie kunnen mooie kansen liggen door deze financiële constructie te gebruiken.
 
RVO.nl op de Energie Vakbeurs: www.rvo.nl/energie2014
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!