SLIM uit de spits organiseert ludiek ontbijt

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen

SLIM uit de spits heeft met een ludieke actie extra aandacht gevraagd voor spitsmijden. Collega’s die elkaar enthousiasmeren voor het spitsmijden konden samen een ontbijt winnen.

SLIM uit de spits organiseert ludiek ontbijt

De drie winnaars van de actie zijn: Natuurplaza en Isatis Group in Nijmegen en Actys Wonen in Arnhem. In totaal namen 17 organisaties en bedrijven deel aan de actie.

16.000 spitsmijders

In de regio Arnhem-Nijmegen nemen 16.000 mensen deel aan het SLIM uit de spits-project. Veel spitsmijders maken gebruik van de spitmijden app voor de mobiele telefoon. Deze SLIM App voor de mobiel kan worden gedownload door SLIM uit de spits te zoeken in de app store. Per dag zijn er ruim 4.000 spitsmijdingen in de regio: mensen die vroeger of later naar hun werk of een afspraak gaan en daardoor lekker kunnen doorrijden en mensen die de fiets of het openbaar vervoer pakken of vaker vanuit huis werken. Dit jaar wordt de miljoenste spitsmijding verwacht. Minister Schultz van Haegen van het Ministerie van Infrastuctuur en Milieu ziet SLIM uit de spits als het meest succesvolle spitsmijden project van Nederland.

Spaaractie

Spitsmijders dragen bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem – Nijmegen en hebben minder stress en overlast door files. De deelnemers aan SLIM uit de spits ontvangen punten voor iedere keer dat ze de spits mijden. In de webshop kunnen deelnemers deze punten ruilen tegen cadeaus waaronder regionale producten. SLIM uit de spits heeft met de ontbijtbusactie ook de werkgevers een pluim op de hoed gegeven, zij maken spitsmijden mogelijk door flexibel werken toe te staan. In het Beter Benutten programma werken veel werkgevers mee aan betere bereikbaarheid.

Op www.slimuitdespits.nl is meer informatie te vinden over mogelijkheden om mee te doen. SLIM uit de spits is te volgen via twitter: @slimuitdespits.

“Je hoeft niet om 5 uur suf de file in te rijden”
Natuurplaza is winnaar geworden van de ontbijtbusactie van SLIM uit de spits. Natuurplaza is een samenwerkingsverband van organisaties én een locatie in Nijmegen. “Nee, ik wist in eerste instantie niet dat we meededen aan de competitie”, zegt Theo Verstrael, directeur van Sovon Vogelonderzoek Nederland, een non-profit organisatie die de ontwikkeling van Nederlandse vogels bijhoudt. Een van zijn medewerkers heeft Natuurplaza aangemeld en collega’s geënthousiasmeerd voor spitsmijden. “Verbazen doet het me niet, want onze medewerkers zijn gedreven.” Theo Verstrael noemt SLIM uit de spits een goed initiatief: “De actie met de ontbijtbus om hier aandacht op te vestigen is ook leuk. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van alternatieve vervoersmogelijkheden. Je hóeft niet per se om 8 uur op het werk te zijn en dan suf om 5 uur weer de file in te rijden met de auto. Wij bieden onze medewerkers flexibele werktijden: mogelijkheden om vroeger te beginnen of later testoppen. Heel veel medewerkers komen overigens uit de buurt, die gaan met de fiets naar het werk.

Ongeveer de helft van alle medewerkers komt met het openbaar vervoer naar het werk. Ik fiets graag naar het werk; als ik verder weg afspraken buiten de deur heb, kom ik met de auto. Dan vertrek ik ’s avonds meestal wat later, zodat ik de spits kan mijden.

Theo Verstrael, directeur van Sovon Vogelonderzoek

Beter Benutten

SLIM uit de spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!