Slimme regio’s tekenen intentieverklaring

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Eindhoven

Brainport Regio Eindhoven en het Canadese Waterloo hebben maandag 10 juni een intentieverklaring getekend om samen met een nog te bepalen regio uit Azië de eerste ‘Global Triangle for Intelligent Communities’ te vormen.

Slimme regio’s tekenen intentieverklaring

De intentieverklaring werd getekend door Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van Stichting Brainport, en door Brenda Halloran, burgemeester van Waterloo.

Innovatie regio's

Net als Brainport Regio Eindhoven is de regio Waterloo een innovatieve regio met hoog technologische industriële sectoren en kennis- en onderzoeksinstellingen. De regio’s willen een verbond creëren, waarin regio’s van verschillende continenten structureel samenwerken en kennis uitwisselen op het gebied van talent, R&D, investeringen en strategische innovatie.

Letter of Intent

De ‘Letter of Intent’ werd ondertekend tijdens een werkbezoek dat een delegatie uit Brainport Regio Eindhoven op maandag 10 en dinsdag 11 juni bracht aan Waterloo, Canada. Tijdens dit werkbezoek werd een aantal organisaties en bedrijven bezocht en vonden uitvoerige gesprekken plaats over de mogelijkheden voor een samenwerkingsverband.

Intelligent Community Forum

Voorafgaand aan het werkbezoek aan Canada was een deel van de Brainport delegatie aanwezig bij de driedaagse Intelligent Community Forum (ICF) conferentie in New York, VS. Op vrijdag 7 juni werd tijdens deze bijeenkomst de slimste regio van 2013 bekend gemaakt: Taichung in Taiwan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!