Slimmer Leven Challenge van start

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Brainport

De Coöperatie Slimmer Leven 2020, TU/e, Fontys en het Summa College willen gezamenlijk een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg door het ontwikkelen van zorginnovaties in samenwerking met het bedrijfsleven.

Slimmer Leven Challenge van start

Op donderdag 22 mei, tijdens de Dutch Technology Week, zullen de studenten gedurende de dag hun ideeën voor de ‘Slimmer Leven Challenge’ uitwerken, waarna ze die ’s avonds live op het podium zullen pitchen voor het publiek van de Netwerkbijeenkomst Smart Living!

In gemixte groepen gaan studenten van de TU/e, Fontys en het Summa College aan de slag met thema’s als serious gaming, veiliger en comfortabeler wonen, medische/fysieke verzorging en stimulatie van sociale contacten. Het doel is het ontwikkelen van zorginnovaties door theoretisch en praktijkgerichte studenten te koppelen aan mensen uit het bedrijfsleven.

Hoe werkt het?

Op 22 mei 2014 gaan de studenten van start. Gedurende deze dag werken de teams toe naar een spraakmakende pitch van 3 minuten om de jury te overtuigen van de potentie van de door hen uitgewerkte innovatie. De jury - bestaande uit experts op implementatie van innovaties in de praktijk - kiest de 5 beste presentaties uit. Deze teams mogen hun ideeën diezelfde avond pitchen tijdens de netwerkbijeenkomst van de Coöperatie Slimmer Leven 2020.

In aanloop naar de tweede ronde diepen de teams het idee verder uit in een plan van implementatie en een business canvas. De partners van Slimmer Leven 2020 ondersteunen de teams hierbij. De studenten krijgen daarnaast een exclusieve business development training aangeboden. Tijdens de tweede bijeenkomst op 20 juni 2014 beoordeelt de jury welk team het beste plan heeft.

In de maanden daarna gaan de teams aan de slag met de uitvoering van het business plan. De voortgang hiervan zal worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week op de European Health & Design Conference van de Coöperatie Slimmer Leven 2020.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van de Netwerkbijeenkomst Smart Living! die op donderdag 22 mei tijdens de Dutch Technology Week zal plaatsvinden? De studententeams zullen namelijk tijdens deze netwerkbijeenkomst hun ideeën voor het aanwezige publiek pitchen. Ook zal tijdens de netwerkbijeenkomst de publieksprijs worden uitgereikt. U kunt zich online aanmelden voor de netwerkbijeenkomst Smart Living!.

Wilt u meer informatie over de Slimmer Leven Challenge? Kijk dan op onze website www.slimmerlevenchallenge.nl of facebook.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!