Slotconferentie Up Safety op 30 juni 2011

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Provincie Zeeland

Deze conferentie wordt door Carla Peijs om 10.00 uur in het Scheldetheater in Terneuzen geopend.

Wat gebeurt er deze dag?
Tijdens deze conferentie krijgen de deelnemers te horen welke resultaten er zijn geboekt bij het verbeteren van de veiligheid in ondergrondse ruimten: het doel van het project Up Safety. Ook vindt een terugkoppeling plaats van de oefeningen op woensdag 29 juni 2011.
Daarnaast overhandigt projectleider Ron de Meyer het 'Handboek opleiden-trainen-oefenen' aan Erik van der Horst,coördinator van het European Civil Protection trainingsprogramma van de Europese Commissie.
Tijdens de projectperiode van Up Safety werd een compleet Handboek 'opleiden-trainen-oefenen' opgesteld voor het opleiden, trainen en oefenen van leidinggevenden van brandweer, politie, geneeskundige diensten, en veiligheidsmensen. Zij hebben de coordinatie bij rampen in tunnels, metrostations en parkeerkelders.
Verder presenteren verschillende bedrijven en instanties zich deze dag tijdens een speciale markt aan de deelnemers van de conferentie.

Wat gebeurt er vooraf aan de slotconferentie?
Een dag ervoor, op woensdag 29 juni 2011, vinden bij de Universiteit van Gent en bij de Brandweer Gent vier rampenoefeningen plaats met incidenten in ondergrondse ruimten. De Provincie Zeeland verzorgt de projectleiding. Aan Zeeuwse zijde is de Veiligheidsregio Zeeland betrokken, evenals de veiligheidsdienst van de Westerscheldetunnel. De Brandweer Gent, ook een partner in Up Safety, levert vooral een bijdrage aan het onderdeel parkeerkelders. Daarom start om 9.30 uur tot 11.30 uur bij de Universiteit van Gent (locatie Ottergemsesteenweg Zuid) een realistische oefening met een brand in een parkeerkelder.

Van 13.15-17.00 uur vinden aansluitend bij de Brandweer Gent drie table-top oefeningen plaats met incidenten in een tunnel, een metrostation, en een parkeerkelder. Hierbij wordt ook de in het project ontwikkelde virtual reality tool gebruikt.

Wie maakte Up Safety mogelijk?
Het project is mogelijk gemaakt door een Europese subsidie van 500.000 euro.
De projectpartners hebben zelf samen 300.000 euro bijgelegd. De partners zijn: Brandweer Gent, Studiengesellschaft für unterirdische Verkehrsanlagen e.V. (STUVA), Falck-AVD en Amberg Infrastructuras S.A. (Spanje). Provincie Zeeland is lead-partner.

Deze partners werkten samen met de volgende organisaties: Brandweer Kent, Brandweer Madrid, het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid, Rijkswaterstaat, Q-Park, Nedmobiel en Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Meer informatie
Meer informatie over het project en over het programma van de slotconferentie is te vinden op de website www.upsafety.eu.

Voor meer informatie: Mercedes Walrave, (0118) 631225

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!