Smart Mobility in Nederland in 6 minuten

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: AutomotiveNL

De Nederlandse wegen zijn vol en de filedruk stijgt. Gezamenlijk moet er gezocht worden naar oplossingen om de doorstroom te verbeteren, het aantal verkeersongelukken te verminderen en de uitstoot van CO2 te verlagen. Smart Mobility vormt hierin de toekomst.

Smart Mobility in Nederland in 6 minuten

Nederland is van oudsher het land van slimme oplossingen voor grootschalige uitdagingen: dijken, Deltawerken en polders brachten hun nut. Onze kennis en expertise wordt internationaal erkend. Nederland is gewend voorop te lopen en de wereld te veranderen. En dat doen we ook op het gebied van mobiliteit: we zijn hét land om Smart Mobility oplossingen in real life omgeving te testen. Nederland is koploper in Smart Mobility.

Kennis delen

We delen onze kennis en ervaringen op het gebied van Smart Mobility met de rest van de wereld en nodigen internationale partijen uit gebruik te maken van onze unieke testfaciliteiten. Mobiliteit stopt per slot van rekening niet bij de grens. 10-14 oktober komen ITS-minnende professionals van over de hele wereld samen op het ITS World Congress in Melbourne. Nederland wordt vertegenwoordigd door Connekt ITS Netherlands en diverse congresdeelnemers van overheden, marktpartijen en kennisinstellingen uit het werkveld. We presenteren ons daar onder andere in de vorm van deze film: experts uit publieke en private sector vertellen in vogelvlucht de Nederlandse Smart Mobility aanpak. In lijn met die boodschap maakten we eerder dit jaar een Engelstalig magazine, welke ook in Melbourne wordt verspreid.

Deze film is een coproductie van Connecting Mobility, Beter Benutten, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de Innovatiecentrale. Wij bedanken onze partners voor hun bijdrage, in het bijzonder Albert Heijn, TU Eindhoven, Be-Mobile, Daimler en Connekt ITS Netherlands.

Meer informatie over RAI AutomotiveNL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!