Sms-alert Belastingdienst voor startende ondernemers

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

Bent u een startende ondernemer en vergeet u nog wel eens om uw btw-aangifte te doen? Maak dan gebruik van de gratis sms-alert van de Belastingdienst.

Sms-alert Belastingdienst voor startende ondernemers

Door u zelf aan te melden krijgt u een sms'je die u eraan herinnert uw btw-aangifte en betaling tijdig te doen. De Belastingdienst wil met deze nieuwe dienst ondernemers helpen om hun administratie goed in te richten en om hun betalingsverplichtingen beter in de gaten te houden. 'Vergeet niet uw aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal in te dienen en te betalen voor 1 februari.'

Veelbelovende resultaten

In januari ontvingen 8.000 starters dit sms'je van de Belastingdienst op hun mobiele telefoon. Sinds 4 maanden wordt deze mogelijkheid geboden. Maandelijks komen er 2.000 abonnees bij. In de proeffase bleken de resultaten veelbelovend. Door de sms-attendering daalde de groep zware verzuimers (meer dan 3 keer te laat geweest) met 40%.

Aanmelden

Wilt u ook dit sms-bericht ontvangen? Stuur dan een e-mail met uw telefoonnummer en BSN-nummer naar smsalert@belastingdienst.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!