'So you think you can work' komt naar Roosendaal

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Roosendaal is de tweede gemeente in West-Brabant, die kiest voor de unieke aanpak van Claudia Bouwens, alias de ArbeidsBELmiddelaar, waarbij vijf uitkeringsgerechtigden intensief worden begeleid naar een baan.

'So you think you can work' komt naar Roosendaal

Het project is getiteld So You Think You Can Work en haakt, met een vette knipoog, in op de populaire televisieshow. Vanochtend heeft wethouder Hans Verbraak zijn handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Na het succes in Breda is het nu de beurt aan Roosendaal om met deze bijzondere aanpak uitkeringsgerechtigden op weg te helpen naar een baan. “Ik wil mensen met een bijstandsuitkering weer hun zelfvertrouwen teruggeven en het geloof in henzelf. Dit project biedt hiertoe de mogelijkheid en brengt op deze wijze dynamiek in onze gemeente”, aldus wethouder Hans Verbraak met onder andere economie, onderwijs en arbeidsmarktparticipatie in zijn portefeuille. So You Think You Can Work is een uniek project waarbij zelfredzaamheid en eigen verantwoording sleutelwoorden zijn voor de vijf geselecteerde kandidaten.

Audities

Begin augustus gaan medewerkers van het Werkplein aan de slag met de selectie van vijfentwintig kandidaten die deelnemen aan de voorrondes. Op dinsdag 18 augustus vinden de workshops en audities plaats onder toeziend oog van een professionele jury. Na deze auditierondes gaan tien kandidaten door naar de volgende ronde. Ieder van hen ontvangt een huisbezoek van Claudia Bouwens. Op vrijdag 21 augustus worden de vijf finalisten bekend gemaakt. Vijfentwintig uitkeringsgerechtigden uit de gemeente Roosendaal krijgen een unieke kans met maar één doel: Voor vijf finalisten een reguliere baan. De twintig afvallers gaan niet met lege handen naar huis. Zij komen in aanmerking voor een verkort coachingstraject.

Liveshow

Op dinsdag 1 september start de eerste liveshow met de ondertekening van het contract door de vijf finalisten. Deze show duurt maximaal drie maanden en het doel is om binnen die periode een (reguliere) baan te vinden voor de kandidaat. De begeleiding geschiedt door een ‘dreamteam’ van vakspecialisten onder leiding van Claudia Bouwens. Hieronder vallen professionals als een jurist, CV-opsteller, fotograaf, tekstschrijver en video-specialist.

Iedereen aan het werk

Het project So You Think You Can Work past binnen de ambitie van de gemeente Roosendaal om iedereen - naar eigen kracht en vermogen - aan het werk te krijgen. Eigen verantwoordelijkheid van werkgevers en werkzoekenden staat daarbij centraal, de gemeente neemt een ondersteunende rol op zich. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!