Social Design Garden op DDW 2014

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Van 18 tot en met 26 oktober 2014 vindt de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven plaats. De provincie organiseert verschillende activiteiten, samengevat onder de paraplu ‘Social Design Garden’.

Social Design Garden op DDW 2014

Waar velen bekend zijn met het fenomeen in product-, interieurdesign en architectuur, creëert design ook perspectieven en oplossingen voor een groot aantal maatschappelijke opgaven.

Social Design Garden

De provincie Noord-Brabant grijpt DDW aan om hier krachtig invulling aan te geven. Een invulling die Brabant als één van de belangrijkste Europese innovatie regio’s positioneert. Het overkoepelend concept daarbij is de Social Design Garden; de proeftuin van bijzondere projecten en initiatieven gekoppeld aan maatschappelijke opgaven.

Naast de maatschappelijke relevantie staat in de Social Design Garden samenwerking centraal. Het bestaat uit projecten waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid samen optrekken om oplossingen te vinden voor toekomstige uitdagingen. Dé plek waar maatschappij, design en innovatie fuseren tot inspirerende mogelijkheden.

Activiteiten tijdens de Dutch Design Week

Veel provinciale activiteiten worden in hal C van het Klokgebouw georganiseerd. Er worden verschillende (netwerk-)evenementen gehouden en er is een uitgebreide expositie te bezichtigen, zoals het Snelwegbadhuis of Dijkdenken, de meest milieuvriendelijke scooter en de nieuwste medische apparatuur. Allemaal van Brabantse bodem.

Op andere locaties zoals het Ketelhuisplein vóór het Klokgebouw, is de Boerderij van de Toekomst en het Damn Food Waste restaurant te vinden. In en om de Schellensfabriek worden activiteiten verzorgd rond het thema natuurvlees, zoals het Brabantse Zwijnendebat. MozaïekBrabant, een reizende expositie met een 'Brabants' wandkleed, is begin oktober gestart in het Designhuis.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!