Sociale innovatie positief effect op concurrentiepositie

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Nederlands centrum voor sociale innovatie

Investeren in sociale innovatie levert werkgevers in economisch zware tijden een betere kans om hun concurrentiepositie te verbeteren.

Sociale innovatie positief effect op concurrentiepositie

Werkgevers die investeren in sociale innovatie hebben in economisch zware tijden een betere kans om hun concurrentiepositie te verbeteren. Zo blijkt uit de jaarlijkse Concurrentie- en Innovatiemonitor.

 

Wat is sociale innovatie?

Met sociale innovatie verbetert u de organisatie van arbeid in uw bedrijf. Dit kan de arbeidsproductiviteit en de kwaliteit van de arbeid verhogen. Denk bij sociale innovatie bijvoorbeeld aan het samenstellen van verbeterteams waarin werknemers meedenken over processen in uw bedrijf. Ook het flexibeler omgaan met arbeidstijden en taakroulatie zijn onderdeel van sociale innovatie.

 

Wat kunt u doen aan sociale innovatie?

Heeft u zelf een idee om de arbeidsproductiviteit te verhogen? Per 1 oktober 2010 kunt een subsidieaanvraag doen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Meer informatie over subsidieaanvraag sociale innovatie.

Wilt u meer weten over sociale innovatie in uw regio? Bekijk dan de agenda van de Nationale week van de sociale innovatie voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!