SolMateS krijgt STW Valorisation Grant

  • Technologie
  • Bron: Universiteit Twente

SolMateS, een spinoff onderneming van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de UT, krijgt een STW Valorisation Grant van 200.000 euro, vanuit het nationale programma NanoNed voor nanotechnologie. Met dit geld kan de onderneming haar innovatieve technologie, voor het maken van dunne lagen, verder marktrijp maken.

SolMateS krijgt STW Valorisation Grant

Veelbelovende tecnologie voor beweging op een chip

SolMateS, opgericht in 2007, is erin geslaagd een nieuwe technologie te ontwikkelen om dunne laagjes materiaal aan te brengen op een chipoppervlak. Het bijzondere aan deze laagjes is dat ze kunnen bewegen. Met conventionele chiptechnologie is beweging op een chip complex. Dit terwijl er een hele reeks toepassingen in het verschiet ligt: bijvoorbeeld miniatuur pompjes of afsluiters in een lab-on-a-chip voor medische toepassingen, of de nieuwste generaties printerkoppen en filters. De ondernemers van SolMateS ontwikkelden een innovatief proces om de laagjes te maken van het materiaal PZT, dat zogenaamde piëzo-elektrische eigenschappen heeft: onder invloed van een elektrische spanning beweegt het.

Eerste en tweede fase

De 'tweede fase' Valorisation Grant van de Technologiestichting STW stelt SolMateS in staat om deze technologie verder marktrijp te maken. De eerste fase bestaat uit een haalbaarheidsstudie, de tweede is bedoeld voor de verdere uitwerking op weg naar een commercieel product. In dit geval wordt de Grant in z'n geheel gefinancierd vanuit NanoNed, het nationale programma op het gebied van nanotechnologie.

 SolMateS staat voor Solutions in Material Science en is opgericht door dr.ir. Matthijn Dekkers, ir. Arjen Janssens MBA en dr.ir. Joska Broekmaat. Het is een bedrijf dat sterk groeit, met inmiddels twaalf medewerkers. SolMateS is verbonden aan de onderzoeksgroepen van prof. Dave Blank en prof. Guus Rijnders, op het gebied van anorganische materiaalkunde. Het bedrijf neemt ook deel aan het VentureLab Twente programma van de Universiteit Twente en Saxion, dat high-tech high-growth business development stimuleert.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!