Solmates wint Young Technology Award 2010

  • Technologie
  • Bron: Kennispark Twente

Het Enschedese bedrijf Solmates heeft de Young Technology Award 2010 gewonnen.

De award is bedoeld als stimulering voor jonge, kansrijke en innovatieve bedrijven uit Oost-Nederland. Juryvoorzitter Carry Abbenhues (gedeputeerde Provincie Overijssel) noemde het bedrijf ‘een mini ASML met veel potentie’. Ondernemer Arjen Janssens ontving van Kennispark Twente en Innovatieplatform Twente de hoofdprijs van 5000 euro. De publieksprijs van 1000 euro ging eveneens naar Solmates dat ook publieksfavoriet was.

Solmates
Solmates is in staat om beweging op een chip te realiseren, wat tot nu toe nog niet goed mogelijk was in de chipindustrie. Door een speciaal laagje op de chips aan te brengen, worden er oneindig veel mogelijkheden gecreëerd. Een bewegend laagje op de chip maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat printerkoppen een hogere functionaliteit krijgen. Een andere toepassing voorziet ondernemer Arjen Janssens in kleine autofocuslensjes in de nieuwe generatie mobiele telefoons.

Juryoordeel
De jury die de cases beoordeelde, bestond uit Carry Abbenhues (gedeputeerde Economie, Arbeidsmarkt en Toerisme voor de Provincie Overijssel), Erik Heersink (oprichter I-Real BV) en Job Elders (oprichter van het onlangs verkochte nanotechnologiebedrijf C2V). De jury noemde alle pitches inspirerend en waardevol, maar vond Solmates het meest kansrijk. ‘Solmates heeft een relatief lange aanlooptijd nodig . Arjen Janssens weet dat de risico’s groot zijn, maar weet ook dat als zijn product doet wat het belooft, er meteen internationale kapers op de kust zullen zijn,’ aldus Abbenhues.

Nominaties
Voor de verkiezing waren 7 bedrijven genomineerd. In aanmerking voor de award kwamen ook  Amitek Model Factory, BlueTools, CP/NL,  Key Codes, Mobile2Connect Technologies en Kryoz Technologies. Vier van de zeven ondernemingen zijn ook participant in Venturelab Twente, het business development programma voor hightech bedrijven.

Het initiatief
De organisatie van de Young Technology Award is in handen van Kennispark Twente, ABN Amro, Deloitte en PPM Oost. Zij willen met de award de dynamiek in het Twentse bedrijfsleven laten zien. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan kansrijke innovatieve bedrijven, die van elkaar kunnen leren.

 

Meer informatie over Kennispark Twente:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!