SoundEnergy wint Young Technology Award 2015

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: PPM Oost

SoundEnergy is de grote winnaar van de Young Technology Award 2015 en gaat er vandoor met de hoofdprijs van €5.000 en de publieksprijs van €1.000. Herbert Berkhout van SoundEnergy sleepte tijdens een spannende finale beide prijzen in de wacht met zijn inspirerende pitch.

SoundEnergy wint Young Technology Award 2015

De Young Technology Award is bedoeld voor jonge, innovatieve bedrijven uit Nederland en werd dit jaar gehouden in de Grote Kerk te Enschede.

Over de winnaar

SoundEnergy is een technologische startup actief in de gebouwinstallatie binnenklimaat behandeling. SoundEnergy heeft een duurzaam apparaat ontwikkeld waarmee warmte kan worden gebruikt om gebouwen te koelen. Dit kost nauwelijks energie. Daarnaast werkt de warmtepomp op heet water, waardoor dit grootschalig voorradig is in de zomer via Vacuüm Buis Collectoren op het dak. Er wordt gebruik gemaakt van edelgas, dat geen slijtage en onderhoud met zich meebrengt.

Juryoordeel

Het niveau van de finalisten was dit jaar uitzonderlijk hoog, waardoor de jury voor een lastige keuze stond. De jury heeft uiteindelijk SoundEnergy gekozen als winnaar van de hoofdprijs. Deze innovatieve technologie was volgends de jury veelbelovend, bijzonder en maatschappelijk relevant. De technologie bevindt zich nog in een beginfase, maar de jury moedigt SoundEnergy aan om de technologie door te ontwikkelen.

De jury van de Young Technology Award 2015 bestond uit Onno van Veldhuizen (burgemeester van Enschede), Jan Davids (company secretary van Reggeborgh Invest BV), Eveline Buter (manager Product Market Combination Industry and Energy, Witteveen Bos) en Hans Osnabrugge (CEO Talk360, Brooklyn Ventures Partner). De jury heeft bij het kiezen van de winnaar gekeken naar de technologische en/of commerciële vernieuwing, de omvang van de markt, het bewezen succes van de innovatie en onderneming, de kwaliteit van de onderneming en de kwaliteit van de ondernemers.

Publieksoordeel

Naast de jury mocht het publiek dit jaar ook stemmen op hun favoriet. De winnaar van de publieksprijs is SoundEnergy geworden. Hierdoor heeft Herbert Berkhout met SoundEnergy maar liefst twee grote prijzen in de wacht gesleept.

Nominaties

Zes bedrijven werden genomineerd voor de award. In aanmerking voor de prijzen kwamen ook 360SportIntelligence, KITE Robotics, LipoCoat, Symetrics en Triboform Engineering.

Over de Young Technology Award

De Young Technology Award is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events, PPM Oost, Twente Branding, Rabobank Enschede-Haaksbergen, Leap. The Innovation Agency, EY en Kennispark Twente. Dit jaar vindt de verkiezing voor de achtste keer plaats. De organisatie wil met de award de innovatie van het bedrijfsleven in Nederland stimuleren en aan een breed publiek laten zien. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan innovatieve technologiebedrijven die van elkaar kunnen leren en met elkaar in contact kunnen komen. Meer informatie is te vinden op: http://www.youngtechnologyaward.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!