home » nieuws » Bouw »

SPARK nieuwe broedplaats voor innovatie bouw

  • Bouw
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Brabant krijgt er een campus bij: SPARK, een broedplaats waar onderwijs, overheid en ondernemers werken aan vernieuwing en technologie in de bouw.

SPARK nieuwe broedplaats voor innovatie bouw

Vanaf het terrein van Heijmans langs de Zuid-Willemsvaart in ’s-Hertogenbosch gaat SPARK de kwaliteit van de gebouwde omgeving sterk verhogen. SPARK is niet alleen een ontmoetings- en inspiratiecentrum met flexplekken en verschillende labs, maar vooral ook een netwerk van kennis en creativiteit.

Innovaties

Doel is om producten te ontwikkelen die veiligheid, gezondheid en duurzaamheid verbeteren. Dan gaat het bijvoorbeeld om (toepassing van) 3d printtechnologie, decentrale energieopwekking in en rond gebouwen en de innovatieve snelweg van de toekomst.

"Ik ben er blij mee dat maar liefst 16 promovendi op SPARK aan de slag gaan. Zo is het onderwijs goed betrokken. We zullen nog veel van SPARK gaan horen", aldus Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur.

Partners

SPARK is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de provincie Noord Brabant, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool en Heijmans.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!