Speeddates procestechniek en logistiek voor Land van Cuijk

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Cuijk

26 februari vond op de locatie ROC de Leijgraaf in Cuijk een speeddate plaats waarbij 16 werkzoekenden met acht uitzendbureaus kennismaakten.

Speeddates procestechniek en logistiek voor Land van Cuijk

Elf deelnemers van de opleiding procestechniek en vijf deelnemers van de eerder afgeronde groep logistiek kregen bij elk uitzendbureau 10 minuten de kans om zich zo goed mogelijk te presenteren. De speeddates verliepen goed. Zowel de werkzoekenden als de uitzendbureaus waren positief over de gesprekken. Voor alle kandidaten bleek het een leerzame ervaring. Voor sommige kandidaten hadden de uitzendbureaus vacatures in gedachten, voor anderen zijn vervolggesprekken gepland.

Werkzoekenden en uitzendbureaus worden ‘gekoppeld’

Het organiseren van speeddates om te bemiddelen tussen werkzoekenden en werkgevers en uitzendbureaus is niet nieuw. Vorig jaar waren er in samenwerking met gemeenten, UWV en uitzendbureaus ook algemene speeddatebijeenkomsten voor werkzoekenden. Dit keer is specifiek gekozen voor de richtingen procestechniek en logistiek. Ook zijn er alleen speeddates met uitzendbureaus. Uitzendbureaus hebben aangegeven vooral kandidaten te zoeken in de richtingen techniek en logistiek omdat hierin meer banen zijn en verwacht worden. Daarnaast zie je dat steeds meer bedrijven hun medewerkers via uitzendbureaus zoeken. De uitzendbureaus die aan de speeddate op 26 februari meewerkten, zijn AB Brabant, Adecco, Hobij, Olympia, Randstad, Tempoteam, Werkpool en Werkwijzer.

Projecten logistiek en procestechniek

Sinds 2 jaar worden de projecten logistiek en procestechniek uitgevoerd bij ROC de Leijgraaf in Cuijk. Samenwerkingspartners hierin zijn de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis) en ROC de Leijgraaf. Ook andere gemeenten tonen interesse in de werkwijze zoals Den Bosch en Uden.

Alle deelnemers die een opleiding volgen zijn gescreend in een voortraject Basisvaardigheden waarin aandacht is  voor motivatie, leervermogen, niveau etc. Gescreende deelnemers starten of zijn gestart met een eenjarige opleiding logistiek of procestechniek. De bedrijven waar de deelnemers stagelopen, zijn een belangrijke schakel in het traject. Docenten van de opleidingen geven in de laatste periode van de opleiding veel aandacht aan het verkrijgen van een goed cv/profiel en geven tips voor het voeren van succesvolle sollicitatiegesprekken.

Inmiddels zijn 3 opleidingsgroepen afgerond en draaien er nog 4 groepen waarvan een groep procestechniek in maart gaat afronden. Een groot aantal deelnemers (40) heeft inmiddels op eigen kracht of met behulp van een jobhunter van de gemeente een werkplek gevonden na afronding van het voortraject en de opleiding.

Niemand op de bank

De gemeenten en ROC de Leijgraaf willen graag alle kanalen richting de arbeidsmarkt gebruiken om ervoor te zorgen dat deze gemotiveerde mensen een werkplek krijgen. Al in de laatste periode van de opleidingen worden de uitzendbureaus meer betrokken met als streven dat na de opleiding niemand ‘thuis op de bank’ terecht komt. In samenwerking met het UWV en de uitzendbureaus zal in juni weer een speeddate georganiseerd worden gericht op de branche techniek/logistiek.

Meer informatie over ROC de Leijgraaf:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!