Spoorterminal op bedrijventerrein Loven-1

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Tilburg

Tilburg krijgt een spoorterminal voor het laden en lossen van goederen op het voormalige terrein van Campina op bedrijventerrein Loven-1.

Spoorterminal op bedrijventerrein Loven-1

Dat betekent een uitbreiding van sporen op de bedrijventerreinen Loven-1, Loven-Noord en Berkel-Enschot. Met de komst van de terminal Railport Brabant worden de bedrijventerreinen Loven-1 en het daarnaast gelegen Schepersven de knooppunten voor goederenvervoer over weg, water en spoor in Tilburg. Goederenvervoer over het spoor wordt steeds belangrijker als aanvulling op het transport over de weg en het water. Die ontwikkeling zet zich de komende jaren door. De gemeente, ProRail en vervoersbedrijven Versteijnen en Attero werken samen bij dit project. De aanleg van de terminal Railport Brabant moet eind 2011 klaar zijn.

Wethouder Roel Lauwerier: "In Tilburg zijn honderden miljoen gemoeid met het goederenvervoer. De Rotterdamse haven groeit enorm, maar heeft wel de capaciteit van het achterland nodig. Door het vervoer via weg, water en spoor op deze manier mogelijk te maken werken we daaraan mee."

 

Overweg Rauwbrakenweg

Ook NedTrain verhuist vanuit de Spoorzone naar de nieuwe locatie op het voormalige Campina-terrein. Omdat het aantal sporen wordt uitgebreid, wordt de overweg Rauwbrakenweg medio 2012 opgeheven. ProRail vindt dat met het oog op de veiligheid niet verantwoord. In plaats van de overgang komt er in 2014 naar alle waarschijnlijkheid een fietstunnel. Daarvoor is onder meer een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Tot die tijd komt er een tijdelijk fietspad tussen spoorwegovergang De Kraan en de Rauwbrakenweg.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!