Staatsbezoek president Slowakije op 22 november in Eindhoven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Development

Op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin brengt de president van Slowakije een staatsbezoek aan Nederland. Op donderdag 22 november komt het gezelschap naar Eindhoven.

Staatsbezoek president Slowakije op 22 november in Eindhoven

’s Morgens brengt president Gašparovic samen met de Slowaakse delegatie een bezoek aan AutomotiveCampusNL. Deze campus biedt ruimte aan bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen en private en publieke onderzoeks- en testcentra op het gebied van voertuigtechnologie en slimme mobiliteit. De auto-industrie vormt de belangrijkste pijler van de Slowaakse economie. Het bezoek aan Brainport Regio Eindhoven wordt, in gezelschap van de Koningin, voortgezet op High Tech Campus Eindhoven, een technologische toplocatie waar wetenschappers, producenten, designers en marketeers uit allerlei disciplines werken aan ‘de producten van morgen’. Hier bezoekt het gezelschap onder andere Holst Centre, Philips HospitalLab and Intelligent Lighting Institute.

Op uitnodiging van de Commissaris van de Koningin Wim van de Donk, luncht het gezelschap in het Van Abbemuseum. Na de afscheidsceremonie op het Stadhuisplein vertrekken de president en zijn echtgenote vanaf Eindhoven Airport.

Het staatsbezoek heeft als doel de goede bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Slowakije te verdiepen en de intensieve handelsrelaties te versterken.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!