Start aanleg recreatievoorzieningen langs Mark, Dintel en Vliet

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Halderberge

Begin deze maand is gestart met het aanleggen van ruim 40 recreatievoorzieningen langs Mark, Dintel en Vliet. Dit gebeurt in het kader van het project Waterland.

Start aanleg recreatievoorzieningen langs Mark, Dintel en Vliet

Ook in Halderberge wordt er op negen locaties gewerkt om de koppeling tussen land- en waterrecreatie te verbeteren. Eind mei zijn de werkzaamheden klaar. De officiële opening vindt plaats op 21 juni.

Project Waterland

Waterland is een samenwerking tussen de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Steenbergen en waterschap Brabantse Delta. Door het plaatsen van aanlegsteigers, kanosteigers, picknicktafels, visstoepen, bewegwijzering en informatiepanelen wordt de koppeling tussen land- en waterrecreatie langs Mark, Dintel en Vliet verbeterd.

Halderberge

In Halderberge worden op negen locaties voorzieningen gerealiseerd. Het gaat hierbij om een aanlegplaats zonder oeververbinding ter hoogte van de Gastelsedijk Zuid, de Gastelsedijk West en de Suikersingel in Stampersgat. Ter hoogte van de Goudbloemsedijk komen twee aanlegplaatsen, ter hoogte van de Hoop in Hoeven één aanlegplaats. Aan de Havenstraat in Stampersgat en nabij de Lamgatsebrug komt een informatiebord. Ook worden de visvoorzieningen bij de Witte Brug en de Havenstraat in Stampersgat uitgebreid.

Brabant aan Zee

Met Waterland geven de gemeenten invulling aan het project “Brabant aan Zee”. Dit recreatieproject van achttien West-Brabantse gemeenten en Tholen heeft als doel het West-Brabantse vaarwater een kwaliteitsimpuls te geven. De gemeenten en waterschap betalen samen zo’n € 140.000. De provincie Noord-Brabant heeft met subsidie dit bedrag verdubbeld.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!